Evitar robatoris a casa i al carrer són els objectius de seguretat per a la gent gran


Temes relacionats

L''Operació Grèvol' torna amb un reforç en el contacte amb els botiguers (26/nov/12)


  • Comparteix:

Tancar bé les portes al sortir de casa és essencial perquè no entri ningú desconegut / Font: Madriverskihouses.com

Tancar bé les portes al sortir de casa és essencial perquè no entri ningú desconegut / Font: Madriverskihouses.com

Treure diners de mica en mica i fer-ho fora dels períodes habituals són dos consells sobre seguretat de cara al Nadal que els Mossos d'Esquadra han ofert a la gent gran en una xerrada aquest dimarts al Xalet Negre. Tancar bé els accessos a l'habitatge i no obrir les portes a desconeguts són aspectes importants a tenir en compte, temes que també són útils per evitar robatoris i ensurts.

Els Mossos han explicat consells de seguretat per a la gent gran en els àmbits de la llar, dels caixers automàtics i de la compra. En el cas de la llar, el cos policial ha recordat la importància de deixar tots els accessos ben tancats a l'hora de marxar, així com no deixar entrar desconeguts a l'habitatge. En aquest sentit, els Mossos han recordat als assistents que si arriben instal·ladors per revisar algun servei de la casa és important que s'identifiquin bé i, en el cas del gas, saber que sempre avisen abans d'anar a fer la revisió.

En l'àmbit dels caixers automàtics, un dels aspectes importants de cara a les festes de Nadal és el cobrament de la paga extra de les pensions. Per aquest motiu, la policia nacional han recomanat no treure els diners tots alhora a més de fer-ho en períodes no habituals per evitar robatoris. També cal extremar les precaucions quan s'introdueix el número secret als caixer automàtics, no deixar el comprovant a les papereres de les entitats bancàries i consultar els moviments de la llibreta per detectar possibles fraus.

Tanmateix, a l'hora d'anar a comprar, es recomana no dur una gran quantitat de diners i evitar exhibir els bitllets que es portin a la bossa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.