L'Ajuntament i els bancs treballen un acord per evitar el risc de desnonament


Temes relacionats

La PAH de Sant Cugat aconsegueix la primera dació en pagament (27/nov/12)

El decret llei de regulació de desnonaments no convenç la PAH (15/nov/12)

La PAH veu amb escepticisme el pacte contra els desnonaments (12/nov/12)

Conesa vol reunir-se amb els bancs per resoldre els casos de desnonament ( 5/nov/12)

El consistori i la PAH es reuniran per trobar noves vies de suport als desnonats (18/set/12)


  • Comparteix:

Totes les entitats bancàries presents a la ciutat han assistit a la trobada. / Font: LocalPress

Totes les entitats bancàries presents a la ciutat han assistit a la trobada. / Font: LocalPress

L'Ajuntament proposa establir un protocol de bones pràctiques entre el consistori i els bancs d'acompanyament conjunt per a les famílies en risc de desnonament. L'administració demana la dació en pagament pels casos en què no es pugui evitar la pèrdua de l'habitatge i que les famílies puguin accedir a la mateixa vivenda o una de similars característiques amb un lloguer social adequat. L'objectiu compartit entre l'Ajuntament i les entitats bancàries és arribar a un acord abans d'acabar l'any i crear la Taula d'Habitatge.

Després d'una trobada entre representants de totes les entitats bancàries i membres de l'equip de govern aquest dimecres, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha destacat l'excepcionalitat de la situació de Sant Cugat pel que fa als processos de desnonament. Segons ha dit, la ciutat no pateix la magnitud del problema que afecta el país. Amb tot, Grangé ha subratllat que Ajuntament i bancs han acordat treballar per establir mesures preventives per evitar tots els desnonaments a Sant Cugat.

Grangé ha explicat que intentaran establir que els bancs utilitzin els serveis de mediació de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) i del servei d'assessorament sobre el deute hipotecari de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'Ofideute, i que a més posin alguns pisos buits a la borsa d'habitatge social.

Si finalment no es pot evitar la pèrdua de l'habitatge, Grangé ha dit que proposaran que es pugui exercir la dació en pagament i l'accés a un lloguer social, si és possible al mateix habitatge.

Raül Grangé

El que proposem és la dació en pagament i un lloguer social, si pot ser al mateix habitatge.


Grangé ha emfatitzat l''absoluta receptivitat' dels bancs a les demandes de l'Ajuntament i n'ha destacat la màxima voluntat mostrada per aquestes entitats per arribar a acords. El protocol establirà també que el consistori conegui en tot moment tots els casos de risc des del primer moment per poder treballar conjuntament entre tots els implicats en la resolució de la situació.

L'objectiu final és la creació, abans de finals d'any, de la Taula d'Habitatge, un mecanisme que aplegui tots els agents implicats en la problemàtica de l'habitatge, com els partits polítics, associacions veïnals i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d'altres.

La trobada d'aquest dimecres s'emmarca en la ronda de contactes que en les darreres setmanes està mantenint el consistori amb els agents implicats en la problemàtica de l'habitatge com ara la PAH.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.