Noestasola treu a la llum els efectes nocius dels rols de gènere


Temes relacionats

Mútua Terrassa organitza un punt informatiu contra la violència de gènere (19/nov/12)

Sant Cugat commemora el Dia internacional contra la violència de gènere (13/nov/12)


  • Comparteix:

El taller de teatre ha tingut lloc a la Casa de Cultura

El taller de teatre ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Noestasola ha fet visible els efectes dels rols de gènere com els principals causants de la violència domèstica. A través d'un taller de teatre aquest dissabte, l'entitat ha trencat els tòpics que classifiquen la violència de gènere com una problemàtica limitada a entorns de delinqüència i alcoholisme. La iniciativa, emmarcada dins els actes del Dia Internacional contra la Violència envers les dones, ha assenyalat la construcció de jerarquies en l'àmbit públic i privat com una de les causes invisibles de la problemàtica, que incideix en tots els estrats socials.

Un taller de teatre ha fet emergir els rols de gènere que la societat ha interioritzat i reprodueix sense ser-ne conscient. Des de Noestasola, s'ha posat èmfasi en la necessitat de conscienciar la ciutadania i trencar amb la idea que la violència de gènere només afecta un perfil particular de persones. El taller també ha servit per empènyer les afectades a perdre la por i fer front a la situació amb l'ajuda d'associacions especialitzades. La presidenta de l'entitat, Maribel Guillamon, ha explicat que cal eliminar els estereotips de la violència de gènere i ha emfatitzat que aquesta és una qüestió social.

Maribel Guillamon

La construcció social és clau. Molts homes creuen que han de sotmetre la dona. Tenim una societat molt patriarcal.


El taller ha anat a càrrec de l'actor Jordi Forcades, que ha ensenyat els assistents com analitzar els comportaments quotidians i descobrir-ne les connotacions de gènere.

Jordi Forcades

A partir d'un diàleg col·lectiu trenquem amb les opressions més recurrents en la societat, en aquest cas sobre el gènere.


Una vintena de persones han participat en el taller, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.