El moviment Pi Groc continua mobilitzant la ciutat en contra de les retallades


Temes relacionats

Les AMPA de la ciutat es mobilitzen avui en favor de l'escola pública ( 1/des/12)

La pedalada popular de la Comissió Groga es posposa pel mal temps (29/set/12)

El moviment Pi Groc lluita contra les retallades en educació (24/set/12)


  • Comparteix:

La pedalada ha sortit de la plaça d'Octavià

La pedalada ha sortit de la plaça d'Octavià

Més d'un centenar de persones ha participat aquest dissabte a la pedalada popular en defensa de l'escola pública convocats pel moviment Pi Groc, que prové de l'AMPA de l'escola Pi d'en Xandri. La iniciativa pretén posar de relleu la preocupació ciutadana per les retallades en educació i demanar especialment la revocació de la mesura de no cobrir les baixes dels mestres fins després de 10 dies.

El moviment Pi Groc ja va convocar el setembre passat una pedalada per visualitzar el malestar dels pares per les retallades que està patint l'educació pública. La membre de Pi Groc Beatriz López assegura que han tornat a convocar la bicicletada per la voluntat de la comunitat educativa de l'escola de continuar protestant.

Beatriz López

La gent tenia ganes de continuar reivindicant el que és just: que els nens tinguin mestres i es cobreixin les mancances. Ens hem trobat la resposta de la gent i que la gent està preocupada.


En aquesta ocasió, Pi Groc vol protestar per la mesura del govern de no cobrir les baixes dels professors fins que no passin 10 dies. Segons López, aquesta mesura és il·lògica, especialment si ja se sap d'entrada que la baixa s'allargarà més enllà d'aquest període. Per aquest motiu continuaran promovent mobilitzacions en contra de la mesura perquè el nou govern la revoqui.

Beatriz López

El que està trasbalsant més el dia a dia de l'escola és que no t'envien un mestre substitut fins el desè dia de la baixa encara que se sàpiga d'entrada que seran baixes llargues.


La bicicletada, adient per a totes les edats, ha recorregut durant mitja hora els carrers i les places del centre per tornar al punt de partida, la plaça d'Octavià, on s'ha llegit un manifest.

El moviment Pi Groc, que va néixer el setembre passat fruit d'una comissió de l'AMPA de l'escola pública Pi d'en Xandri, és un grup de mestres, mares i pares que no volen quedar-se al marge de l'actual situació de l'escola pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.