Els santcugatencs demanen més temps de visita en el seu metge de família segons un estudi de la FAV


  • Comparteix:

També diuen que hi ha massa lista d'espera per dermatologia o ginecologia.

També diuen que hi ha massa lista d'espera per dermatologia o ginecologia.

El poc temps d'atenció del metge i el funcionament d'algunes especialitats com la ginecologia o la dermatologia són alguns dels aspectes que valoren més negativament els santcugatencs pel que fa a la sanitat pública. Així ho posa de manifest una enquesta realitzada per la XASC i la FAV amb la voluntat de conèixer l'opinió dels ciutadans i poder proposar algunes línies d'actuació i consensuar-les amb partits polítics i entitats del municipi.

La preocupació de la XASC pels serveis públics, com ara la sanitat, ha portat a aquest col·lectiu a fer una enquesta ciutadana per conèixer l'opinió que tenen els santcugatencs sobre el funcionament dels Centre d'Assistència Primària de la ciutat.

Entre la XASC i la FAV s'han fet més de 200 sondejos entre ciutadans del municipi. Tot i que els organitzadors reconeixen que són poques enquestes per treure conclusions en ferm, sí que es tracta d'una aproximació a algunes de les problemàtiques que existeixen. Escoltem Maria Jesús Izquierdo, coordinadora de la iniciativa.

Maria Jesús Izquierdo

L'objectiu és saber quin és l'estat d'opinió sobre la sanitat pública per veure, si en base a això, podem presionar una mica per corregir les deficiències.


Segons els resultats d'aquesta enquesta, hi ha una clara satisfacció pel servei dels metges de capçalera al nou CAP de Valldoreix, però una gran majoria dels entrevistats es queixen del poc temps de visita dels metges i del funcionament d'algunes especialitats.

Maria Jesús Izquierdo

L'enquesta no indica que tot va malament, si no que hi ha alguna cosa que cal millorar, bàsicament el temps de les visites o alguna especialitat.


Aquest estudi es presentarà públicament el dia 14 de gener a la Casa de Cultura, en un acte que comptarà amb la participació de l'especialista en serveis públics, Vicenç Navarro.

Dos dies abans però, els impulsors d'aquesta enquesta han convocat una trobada amb les entitats i partits polítics de la ciutat per avaluar els resultats i mirar d'acordar possibles línies d'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.