Conesa reitera que en els desnonaments cal sensibilitat social i no cobrar 'plusvàlua'


Temes relacionats

L'Ajuntament i els bancs treballen un acord per evitar el risc de desnonament (29/nov/12)

L'Ajuntament rebat les crítiques de la PAH amb números (27/nov/12)

L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)


  • Comparteix:

Conesa s'ha reunit aquestes últimes setmanes amb els agents implicats en casos de desnonament. / Font: LocalPres

Conesa s'ha reunit aquestes últimes setmanes amb els agents implicats en casos de desnonament. / Font: LocalPres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tornat a alçar la veu per reclamar a l'Estat espanyol que exoneri els ajuntaments de cobrar l'impost de la plusvàlua en els casos de desnonament. Conesa ha reiterat aquest dimarts la seva petició, així com la reforma de la llei hipotecària per demostrar més 'sensibilitat social' envers les famílies que no poden afrontar el pagament del seu habitatge. L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions durant la visita que 22 jutges en pràctiques han fet a l'administració local.

Amb motiu de la visita de 22 jutges en pràctiques a l'ajuntament, Conesa ha aprofitat per posar sobre la taula una de les problemàtiques socials del moment: els processos de desnonament. L'alcaldessa ha demanat 'sensibilitat social' a l'Estat espanyol i als estaments judicials per poder tractar aquests casos de desnonament. És per això que Conesa s'ha posicionat de nou a favor que el govern espanyol exoneri els consistoris de l'obligació de cobrar la plusvàlua a les famílies en procés de desnonament.

Mercè Conesa

Hem demanat a l'estat que s'introdueixi una excepció. Però ens l'han denegat. Els alcaldes no podem fer gaire més.


Al març, el ple va aprovar una moció per aplicar una moratòria de dos anys en el cobrament d'aquest impost i també s'ha pronunciat a favor de la reforma de la Llei Hipotecària. Conesa ha fet arribar als futurs jutges la necessitat que es 'conscienciïn' dels greuges socials que està ocasionant la normativa actual.

D'altra banda, Conesa ha emplaçat els jutges en pràctiques a 'explotar' més i millor el Punt de Trobada que comparteixen Sant Cugat i Rubí. A més, l'alcaldessa ha relatat als assistents, d'altra banda, la problemàtica que suposa pels consistoris pagar les expropiacions de les zones verdes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.