El CRAC ensenya català a una trentena de santcugatencs


  • Comparteix:

El Servei Local de Català està ubicat a la Casa de Cultura / Font: Xilografia.com.ar

El Servei Local de Català està ubicat a la Casa de Cultura / Font: Xilografia.com.ar

Una trentena de santcugatencs aprenen català al Centre de Recursos d'Autoaprenentatge de Català (CRAC), una iniciativa del Servei Local de Català. Es tracta d'un sistema d'aprenentatge dinàmic pensat per a persones amb poca disponibilitat horària o necessitats específiques perquè puguin seguir les sessions al seu ritme. Perfeccionar l'idioma, cercar feina o aprendre'l per primera vegada són alguns dels motius dels usuaris per anar al CRAC, que aquesta setmana obre el període d'inscripcions per al primer trimestre del 2013.

El CRAC són uns cursos de reforç de català per a persones que, per diferents circumstàncies, no poden assistir a cursos amb horaris tancats i d'aquesta manera poden aprofundir en la llengua al seu ritme i des d'on vulguin. Per aconseguir aquest objectiu es posa a l'abast de l'alumne material didàctic en format d'àudio i vídeo, així com publicacions de consulta i fitxes autocorrectores, entre d'altres.

El professor del CRAC Albert Macià ha explicat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM) que els cursos s'adapten als usuaris perquè puguin establir el seu ritme.

Albert Macià

Ens adaptem a la personalitat de cada alumne. Són grups reduïts i, si cal, es fan plans personalitzats.


Frederic Camarasa i Antonio Asenjo són dos dels usuaris del CRAC que han decidit estudiar català una vegada han arribat a la jubilació. Camarasa és catalanoparlant però no sabia escriure'l correctament i Asenjo és castellanoparlant i ha decidit aprendre una llengua que ja parlen els seus fills i néts.

Usuaris

Tot i ser catalanoparlant no el sabia escriure correctament. / No podia ser que els meus fills i els meus néts parlin català i el seu avi no.


Aquesta setmana s'obre el període d'inscripcions del primer trimestre de 2013. Abans de la matriculació els interessats hauran de fer una prova de nivell per determinar quines són les seves necessitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.