Un centenar de persones dóna suport a l'escola en català


Temes relacionats

Els partits donen suport a l'escola en català i demanen la dimissió de Wert (11/des/12)

La Junta de Portaveus convoca una concentració contra la llei Wert d'Educació (10/des/12)


  • Comparteix:

Gairebé un centenar de persones s'ha concentrat aquest dilluns en rebuig a l'avantprojecte de llei d'Educació que pretén impulsar el ministeri encapçalat per José Ignacio Wert. L'acte reivindicatiu, que s'ha desenvolupat davant l'ajuntament convocat a correcuita per la junta de portaveus a excepció del PP, ha defensat l'actual model d'escolarització en català, un sistema que consideren que la proposta del ministeri posa en perill. D'aquesta manera, Sant Cugat s'ha sumat a la seixantena de poblacions que també han organitzat concentracions similars.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat veu a aquesta crida a favor de l'escola catalana llegint un manifest de Somescola.cat, que censura l'actitud del ministre Wert i emplaça el país a defensar aferrissadament un model educatiu d'èxit.

Mercè Conesa

Somescola.cat manifesta el rebuig frontal al projecte de llei. Mai ningú no s'havia atrevit a esborrar més de 30 anys d'escola catalana d'èxit.


Tot i que s'ha convocat un parell d'hores abans de fer-se, la concentració ha aplegat gairebé un centenar de persones entre membres de la comunitat educativa, mares i pares d'alumnes, molts en companyia dels seus fills, i membres de la majoria de partits polítics de la ciutat. Tots ells s'han posicionat a favor del model escolar vigent a Catalunya.

Participants

En la meva experiència com a mestre, la immersió ha sigut molt important. / És una barbaritat que treguin la immersió. / Aquesta manifestació demostra el nostre sentiment per Catalunya .


Somescola.cat ha convocat aquest dilluns concentracions en una seixantena de poblacions de Catalunya per defensar el model d'escola catalana i la immersió lingüística. Les concentracions són una resposta a l'esborrany de la nova llei d'Educació proposada pel ministeri encapçalat per José Ignacio Wert. Somescola.cat aglutina desenes d'entitats del món educatiu i civil.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És molt trist que una ciutat com Sant Cugat solament hagi reunit un centenar de persones per defensar la nostra llengua materna a les escoles.

Joan Serrallonga. Enviat el 11/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.