La JEV proposa que els Reis portin joguines no sexistes, no bèl·liques i solidàries


  • Comparteix:

La campanya s'organitza cada any amb motiu de la festa dels Reis

La campanya s'organitza cada any amb motiu de la festa dels Reis

'Per una joguina no sexista, no bèl·lica i solidària'. Aquest és el lema de la campanya que estan fent els Joves d'Esquerra Verda amb motiu de les festes de Nadal. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensbilitzar la població de la importància de les joguines que es regalen als més petits, ja que ajuden a determinar bona part dels valors i les actituds que tindran aquests nens i nenes quan siguin grans.

Combatre alguns clixés com per exemple que als nens no se'ls regalin nines o que les nenes no puguin jujar amb jocs de construcció és un dels objectius d'aquesta campanya que realitzen els joves ecosocialistes.
Però a banda d'aquesta vessant sexista de les joguines, la iniciativa vol arribar més enllà i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fomentar la pau i, per tant, de no regalar joguines bèli·liques, o sobre la importància de buscar joguines de comerç just per tal de lluitar contra l'explotació infantil al tercer món.
D'altra banda, la campanya també proposa buscar joguines que siguin sostenibles i que portin les mínims embalatges possibles.

I és que segons la coordinadora nacional dels Joves d'Esquerra Verda, Sussi Montoro, cal recordar que les joguines que regalem als més petits condicionen bona part de la seva educació i desenvolupament.

Sussi Montoro

El que volem és sensibilitzar la ciutadania perquè vegin que els regals no són inoquus i poden condicionar les capacitats que tenen els infants.


Aquest és el setè any que la campanya s'organitza a nivell nacional, i tot i que és difícil avaluar la seva incidència i que els propis joves reconeixen que és difícil de complir, Montoro assegura que cada vegada hi ha més associacions i més persones sensibilitzades amb aquest tema.

Sussi Montoro

Cada vegada són més les organitzacions de consumidors o els esplais que treballen per això, i cada vegada la gent està més sensibilitzada.


La campanya dels joves ecosocialistes va començar el dia 20 de desembre, tot i que fins aquest cap de setmana no ha arribat a la nostra ciutat. En total, s'han distribuït 15.000 fulletons, 500 dels quals s'han repartit entre els veïns de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.