Nou impuls a la preservació i dinamització de l'estany i el torrent dels Alous


Temes relacionats

Entitats i partits polítics inicien el camí per a la protecció de l'estany dels Alous ( 3/des/12)


  • Comparteix:

Imatge de l'estany dels Alous / Font: AV Ca n'Enric La Miranda

Imatge de l'estany dels Alous / Font: AV Ca n'Enric La Miranda

L'Ajuntament treballarà per a la protecció i preservació de l'estany i el torrent dels Alous, una de les poques zones humides de l'entorn, que es troba entre la nostra ciutat i Rubí. Tot els grups municipals han donat suport aquest dilluns amb una moció institucional que insta a fer un seguit d'accions a favor del manteniment, conservació i millora d'aquest espai. Aquest compromís és fruit de la petició de diverses entitats i formacions extraplenàries de les dues ciutats.

La moció insta a elaborar estudis, concretar la seva gestió, dur a terme accions immediates i dinamitzar la zona amb el suport de les entitats. D'aquesta manera, es proposa com a accions directes incloure la zona en els catàlegs d'activitats ambientals ciutadanes i educatives, traslladar els horts il·legals a una zona d'horts urbans, potenciar la vinculació d'associacions i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i estudiar la millora i l'enllaç de la xarxa de camins amb el tram de Via Verda.

Amb relació a la seva gestió, marca l'establiment d'una zonificació per regular l'accés de persones, incrementar la vigilància i actualitzar l'inventari de fauna i vegetació de la zona. L'Ajuntament també es compromet a garantir la protecció i preservació de l'estany i el torrent dels Alous, un espai del qual la moció destaca el seu valor ecològic, tal com ha llegit el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Atès que es troba en un lloc estratègic, ja que els hàbitats de zones humides són molt escassos i és un espai de refugi per a la fauna.


El compromís, però, no preveu un canvi en l'ordenació urbanística de la zona. El portaveu de la uaSC i un dels impulsors de la proposta, Jaume Massanés, ha demanat que aquesta qüestió no afecti la voluntat del consistori de protegir de manera definitiva l'espai.

Jaume Massanés

Durant la negociació ens van avisar d'una petita modificació en el compromís de reordenació urbanística. No ho entenem, però esperem que sigui només una qüestió de forma.


Tot i així, la moció expressa el compromís a la seva protecció i preservació amb el suport de diverses entitats cíviques i ecologistes dels dos municipis. Una de les primeres accions que es duran a terme de manera coordinada és la convocatòria d'unes jornades per netejar aquest espai.

Entre les entitats impulsores de la iniciativa es troba El Mussol, el Club Muntanyenc (CMSC), Valldoreix Espais Naturals (VEN), la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), les associacions de Sant Joan de Mira-sol i de Ca n'Enric La Miranda de Valldoreix, la uaSC, ERC i SI. També el Centre d'Estudis i Protecció de la Natura de Rubí, l'Associació de Veïns Can Vallhonrat de Rubí i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR). De fet, està previst que el ple municipal de la ciutat veïna aprovi una moció similar per a la preservació i protecció de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.