Plataforma per la Llengua envia 1.500 cartes als Reis demanant jugar en català


Temes relacionats

La Plataforma per la Llengua porta a Sant Cugat el 'Superdictat' ( 6/nov/12)


  • Comparteix:

Carta de Plataforma per la Llengua / Font: Plataforma-llengua.cat

Carta de Plataforma per la Llengua / Font: Plataforma-llengua.cat

La Plataforma per la Llengua repartirà 1.500 cartes als Reis a la ciutat demanant-los poder jugar en català. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que se celebra cada any, és animar les famílies a comprar joguines etiquetades i amb les instruccions en català. Segons l'entitat, aquesta edició pren especial importància davant 'l'ofensiva' del ministeri espanyol de Cultura contra la llengua catalana.

L'entitat distribuirà les cartes per les escoles, ludoteques, biblioteques i ajuntaments de tot Catalunya, inclòs el de la nostra ciutat. L'esperit d'aquestes cartes també és conscienciar els botiguers i distribuïdors de joguines de la necessitat d'augmentar els articles etiquetats en català. El portaveu de Plataforma per la Llengua, Xavier Miralles, ha expressat que iniciatives com aquestes són necessàries en un moment com l'actual en que el català està amenaçat i no té les mateixes oportunitats que el castellà.

Xavier Miralles

És més important que mai reclamar els nostres drets perque el català hauria de ser una llengua plenament normalitzada.


L'activitat és un complement de la Festa per al Joc i la Joguina, que enguany va arribar a la novena edició. La celebració va tenir lloc el primer dia de desembre als voltants de l'Arc de Triomf de Barcelona.

El novembre passat, la Plataforma per la Llengua va organitzar a Sant Cugat la primera edició del 'Superdictat', una activitat en què els participants havien d'escriure correctament diverses paraules classificades per diferents nivells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.