La urbanització de la zona de la capella de Sant Joan es renovarà íntegrament


Temes relacionats

El consell de barri de Mira-sol tracta avui les partides de lliure disposició (20/des/12)

Veïns de Mira-sol demanen transport públic per arribar al nou CAP mentre no funcioni la L11 (17/mai/12)

Les línies d'alta tensió i la urbanització de carrers, reptes del nou consell de barri de Mira-sol ( 8/feb/12)


  • Comparteix:

La zona de la capella de Sant Joan està a tocar del Casal de Cultura del barri

La zona de la capella de Sant Joan està a tocar del Casal de Cultura del barri

Mira-sol destinarà els 300.000 euros amb què compta de romanent a la urbanització integral de la zona de la capella de Sant Joan. De cara a l'any vinent, la xifra anual de lliure disposició disminuirà un 20% situant-se en els 80.000 euros. D'aquests diners, 72.000 euros aniran destinats a nous equipaments, deixant la resta per a manteniment urbà. El director d'obres als districtes, Francesc Serra, ha explicat que per al 2013 ja està tota la quantitat de lliure disposició assignada a diversos projectes: l'arranjament de voreres a Mas Gener i la creació de rampes al parc Turó de Can Mates per trencar amb algunes barreres arquitectòniques, així com una zona enjardinada al passeig de Camèlies cantonada amb el carrer de Tarragona.

La partida de lliure disposició ha estat un dels temes centrals del consell de barri de Mira-sol d'aquest dijous. Un dels projectes és la urbanització de forma íntegra de la zona de la capella de Sant Joan amb un cost total de 2.200.000 euros. A aquesta partida es destina gairebé tot el romanent que disposa Mira-sol, 300.000 euros, que es descomptaran a la quota que ha de pagar cada veí. Aquesta zona se situa entre el Casal de Cultura de Mira-sol i el restaurant La Ponderosa, i que limita amb l'àrea on s'estan soterrant les línies d'alta tensió.

En aquesta actuació, se soterraran els serveis aeris de telefonia i electricitat, s'asfaltaran els carrers fent-los d'un únic sentit i amb una línia d'aparcament, es renovarà tot l'enllumenat i es canviaran tots els arbres per evitar el problema de les arrels a les voreres, que dificulten el pas. El director d'obres dels districtes, Francesc Serra, ha explicat algunes de les actuacions.

Francesc Serra

És una urbanització integral que inclou soterrar els serveis aeris, arranjar tots els carrers, canviant col·lectors i afegint un col·lector de pluvials.


En aquesta actuació, els veïns han mostrat la seva disconformitat que Endesa aprofiti per construir una nova estació transformadora inclosa en el pressupost per a la millora de la zona.

Al consell de barri també s'ha informat que Mas Gener comptarà amb voreres arranjades el 2013, segons un projecte que preveu una actuació per acabar amb els desperfectes que pateixen aquests pasos de vianants per les arrels dels arbres. La partida compta amb 120.000 euros pressupostats, part dels quals sortiran de la partida d'arranjament de voreres del consistori.

Al consell de barri d'aquest dijous han participat una vintena de veïns i han estat representats els grups municipals de CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.