El videoclub Sant Cugat abaixa la persiana després de 30 anys


  • Comparteix:

Galvany, durant l'entrevista

Galvany, durant l'entrevista

El videoclub Sant Cugat tanca les portes aquest cap de setmana després de 30 anys oferint pel·lícules als ciutadans. La jubilació d'un dels socis propietaris, Josep Lluís Galvany, i els canvis que ha viscut el sector audiovisual són els motius que Galvany ha assenyalat per prendre aquesta decisió. Fins que tanqui definitivament, l'establiment ofereix les pel·lícules que té en estoc a tres euros.

L'octubre de 1982 apujava la persiana un nou negoci dedicat al lloguer de pel·lícules de vídeo amb el nom de videoclub Sant Cugat i ubicat a l'avinguda de Lluís Companys. Josep Lluís Galvany, que en breu es jubila, era un dels dos fundadors i ha repassat la trajectòria de l'establiment en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM).

Galvany ha explicat que, a banda de les dificultats que avui dia travessa qualsevol negoci, la jubilació és el principal motiu. A més, ha assenyalat que d'aquesta manera tanca una etapa.

Josep Lluís Galvany

Els dos socis ens hem fet grans. A més, les coses avui dia tot és molt complicat. Però vaja, hem fet 30 anys que està molt bé i tanquem una etapa.


Galvany ha repassat la història del videoclub que va en paral·lel a l'evolució de la tecnologia en el món audiovisual. Als inicis, l'establiment oferia els tres sistemes vigents a principis dels 80 el VHS, el Beta i el Philips 2000. Finalment es va imposar el sitema VHS que després va ser substituït pel DVD i que darrerament ha compartit prestatgeries amb el Blu-ray. Però Galvany assenyala la irrupció d'Internet i els canals de televisió exclusivament dedicats al cinema com els que més han afectat al negoci.

Josep Lluís Galvany

Vam començar amb tres sistemes diferents, després va arribar el DVD i finalment el Blu-ray. Tot això són inversions però internet i els canals de televisió de cinema és el que realment ha fet mal.


Galvany ha explicat que la pel·lícula més llogada durant aquests 30 anys ha estat 'Pretty Woman', la història d'amor protagonitzada per Julia Roberts i Richard Gere.

El local tancarà definitivament un cop hagi liquidat tot l'estoc de pel·lícules que ofereix a tres euros o 2'50 euros en cas de comprar-ne dues o més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.