S'encareixen els preus de la llum, l'aigua i el transport


Temes relacionats

Conesa atribueix l'augment del preu de l'aigua a la mala gestió del tripartit (21/des/12)

La T-10 de dues zones s'encareix un 3'4% i arriba als 19'40 euros (20/des/12)

La tarifa de l'aigua augmenta un 22% a partir de gener (19/des/12)

ICV-EUiA vol que la gestió municipal de l'aigua es decideixi a Sant Cugat ( 6/set/12)

Recoder: 'És imprescindible apujar el preu dels serveis d'Aigües Ter-Llobregat' (26/jul/12)


  • Comparteix:

El transport públic incrementa un 2'8% de mitjana les seves tarifes / Font: FGC

El transport públic incrementa un 2'8% de mitjana les seves tarifes / Font: FGC

Els preus de les tarifes de llum, aigua, peatges i transport públic s'encareixen amb el nou any. El preu de l'aigua creix un 22% a la ciutat aquest 2013, mentre que la tarifa elèctrica s'incrementa un 3%. En el cas del transport públic. que inclou Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies de Renfe i autobusos, els preus augmenten un 2'8% de mitjana. El preu del peatge dels Túnels de Vallvidrera és un 3'15% més car.

El rebut de l'aigua s'encareix un 22% a partir d'aquest dimarts, tal com ha acordat l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta del tercer augment que pateix la ciutadania en 12 mesos, el que suposa un creixement acumulat del 28'7% al nostre municipi. La darrera mesura respon a l'augment extraordinari del preu de venda de l'aigua d'un 70% que ha aprovat Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que abasteix els dipòsits del municipi, en el marc de la privatització de la gestió de l'empresa pública.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM); que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Rodalies i autobusos; ha incrementat les seves tarifes un 2'8% de mitjana. Per títols, la T-10 de dues zones, la més utilitzada pels santcugatencs, augmenta un 3'4% fins arribar als 19'40 euros.

L'augment mitjà de les tarifes se situarà per sota de l'IPC interanual de Catalunya, que està xifrat en un 3'6%. En canvi, la targeta multiviatge d'una zona utilitzada pel 70% dels usuaris, la T-10, experimenta un creixement del 0'2% per sobre d'aquest indicador.

A més, el preu de la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) augmenta un 3%. En canvi, el gas liquat derivat del petroli i la bombona de butà mantenen el seu preu, tal com ha confirmat el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. L'augment del 3% en el preu de la factura de la llum s'explica per l'increment del preu de l'energia en un 6'9% (variant que suposa un 45% en el preu final de la factura) i pel fet que el govern espanyol va decidir congelar els peatges d'accés. De la seva banda, la bombona de butà es manté en els 16,10 euros en què es va fixar el juny passat.

L'actualització de les tarifes dels peatges de les autopistes de titularitat de la Generalitat per al 2013 encareix els preus un 3'5% de mitjana, corresponent a la variació interanual de l'IPC d'octubre. Aquesta modificació s'aplicarà a tots els peatges de les autopistes de la Generalitat com són la C-32, C-33 i C-16, a excepció dels que s'han d'ajustar al que establia la licitació del contracte de gestió de Tabasa. És el cas del peatge dels Túnels de Vallvidrera a la C-16, que augmenta un 3'15%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.