Neix Parkinson ARA, una nova associació per informar sobre aquesta malaltia


Temes relacionats

Els santcugatencs sumen més de 500 quilòmetres amb 'Corre pel Parkinson' (14/abr/12)

El film '10 muntanyes, 10 anys' acosta als santcugatencs la lluita contra el Parkinson (11/abr/12)

Entrevista: Dia Mundial del Parkinson (11/abr/12)

El Dia Mundial del Parkinson posa l'accent en la quotidianitat dels malalts ( 2/abr/12)


  • Comparteix:

El Parkinson és una malaltia freqüent i sovint poc coneguda / Font: Quieroundemo.com

El Parkinson és una malaltia freqüent i sovint poc coneguda / Font: Quieroundemo.com

Neix a la ciutat l'associació Parkinson ARA, un nou projecte que té l'objectiu de donar informació accessible i actual a persones afectades d'aquesta malaltia i al seu entorn familiar. Davant la varietat de símptomes que causa el Parkinson i els dubtes que genera, aquesta nova entitat vol resoldre les qüestions que tinguin els afectats i el seu entorn familiar. La nova associació es presentarà a la ciutadania el dimecres 16 de gener a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

Parkinson ARA, que dóna cobertura a Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Rubí, organitzarà tres conferències cada any per informar la ciutadania sobre les darreres novetats i descobriments que es facin sobre la malaltia. Els aspectes que es tractaran durant aquest 2013 són el descobriment de la malaltia, on es parlarà de la fase d'inici del Parkinson; la convivència amb el Parkinson, on els afectats es troben amb les primeres complicacions, i la superació de les complicacions en les fases avançades de la malaltia.

El president de la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, i membre de la nova entitat Parkinson ARA ha destacat que aquesta nova associació té caràcter informatiu i es complementa perfectament amb la ja existent, l'Associació Catalana per al Parkinson, que té una vessant assistencial i de millora de la qualitat de vida de les persones afectades.

Esteve Sala

L'Associació Catalana per al Parkinson és una associació assistencial. En canvi, aquesta no fa una acció directa sinó que dóna informació sobre el Parkinson.


Aquesta nova associació, que compta amb els santcugatencs Esteve Sala i Montserrat Coll entre els seus membres, es donarà a conèixer als ciutadans el proper dimecres 16 de gener a la Casa de Cultura. Un acte inaugural que inclourà la xerrada 'Descobrim la malaltia del Parkinson' a càrrec del cap del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, el doctor Miquel Aguilar. Aguilar també és el director científic de l'organització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.