Diverses personalitats santcugatenques recorden Moisès Broggi


Temes relacionats

Ingla, candidata al Senat per Esquerra-Catalunya Sí (17/oct/11)

Terra Dolça, cinc anys al servei del país (14/mai/10)


  • Comparteix:

Moisès Broggi en una foto d'arxiu / Font: ACN

Moisès Broggi en una foto d'arxiu / Font: ACN

Diverses personalitats de Sant Cugat han recordat la figura del doctor Moisès Broggi, mort aquest dilluns a Barcelona a l'edat de 104 anys. És el cas de la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, que va compartir llista electoral amb Broggi al Senat espanyol i que ha destacat el seu 'compromís' i la seva professionalitat. De la mateixa manera, Joan Contijoch, vinculat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la qual el doctor va donar suport, ha qualificat Broggi de 'símbol' de la defensa de Catalunya.

Broggi ha estat un cirurgià de llarga trajectòria, amb molts reconeixements, i un dels impulsors de la bioètica a Catalunya. En l'àmbit polític, el doctor ha estat un destacat defensor de la independència de Catalunya, i en els últims temps ha donat suport als moviments cívics per a l'estat propi, com l'ANC.

D'aquesta vessant del doctor, Joan Contijoch ha assegurat que Broggi ha estat un 'símbol' de la defensa de Catalunya.

Joan Contijoch

Ha sigut un símbol de la defensa de Catalunya. A banda de ser un savi, era un gran humanista i un patriota de pedra picada que deia que amb Espanya no tenim res a fer.


De la seva banda, la presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, també ha recordat la trajectòria de Moisès Broggi, del qual ha dit va demostrar el seu compromís amb Catalunya.

Mireia Ingla

Em va semblar una persona sàvia, humana, compromesa i molt entranyable. És una trista notícia per a tots aquells que l'hem conegut i per al país.


Durant els últims anys de la seva vida, tot i l'avançada edat, es va implicar activament en política i en la defensa del catalanisme. Broggi ha estat una de les figures rellevants que ha donat suport a dues de les grans manifestacions independentistes, la multitudinària del 10 de juliol del 2010 contra la sentència de l'Estatut i la del juliol del 2011, amb la proclama 'Per Catalunya, no pareu!'. El metge i pacifista va demanar una transició pacífica cap a un estat català perquè les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol fossin entre iguals.

Moisès Broggi va visitar Sant Cugat fa alguns anys, convidat per l'espai Terra Dolça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.