Quintana, detingut a Ceuta per possessió d'haixix


  • Comparteix:

Miquel Quintana / Font: Facebook de Quintana

Miquel Quintana / Font: Facebook de Quintana

El santcugatenc Miquel Quintana es troba detingut al Centre Penitenciari de Ceuta per possessió d'haixix, segons ha confirmat el seu advocat, designat d'ofici, a Cugat.cat. El judici de Quintana, exmembre del gabinet d'alcaldia de l'equip de Lluís Recoder i anteriorment candidat de la formació política UNIS, està previst pel 26 de març, al jutjat penal número 1 de Ceuta.

Cugat.cat ha parlat amb l'advocat d'ofici de Quintana, que ha confirmat, sense donar detalls, la detenció i l'internament a l'espera de judici. El cas s'instrueix al jutjat penal número 1 de Ceuta.

La dona de Miquel Quintana, Marta Ponsa, ha relatat a Cugat.cat que el seu marit va viatjar al Marroc el 17 de desembre acompanyat d'un veí de Mira-sol i un altre de Rubí, de nacionalitat marroquina, per vendre maquinària de construcció i productes de ferreteria a la zona de Tànger.

El diumenge 23, Quintana, de 63 anys, es disposava a agafar el ferri de tornada i, en un control policial de la Guàrdia Civil, va ser detingut per portar, presumptament, diversos quilos d'haixix al dipòsit de benzina del cotxe que ell conduia sol, ja que els seus dos acompanyants anaven en un altre vehicle. Ponsa assegura que el seu marit ha estat víctima d'un engany per part dels dos acompanyants, que han tornat a casa seva sense càrrecs ni problemes, i ha afegit que ell no sabia de l'existència de la droga.

Marta Ponsa

El rotllo era fer-lo servir de cap de turc. A Tànger no s'ha d'anar amb cotxe mai perquè el 'moro' dóna diners a la Guàrdia Civil perquè registri a una altra persona i ells puguin passar amb la droga de veritat.


Ponsa ha explicat que Quintana, que truca cada dia a casa, està 'ben tractat' al centre penitenciari de Ceuta i que 'se sent fort'. La família està en converses amb advocats privats de Barcelona perquè vagin a Ceuta a fer-se càrrec del seu cas, que ara porta un advocat d'ofici.

La trajectòria recent de Quintana està vinculada a l'equip de Lluís Recoder, de qui va ser adjunt al cap de gabinet d'alcaldia entre els anys 2007 i 2010. Va militar a CDC, partit del qual va ser conseller nacional, però a finals del 2010 va trencar la seva vinculació amb la formació nacionalista. Anteriorment havia estat candidat a l'alcaldia pel partit d'independents UNIS i col·laborador de Ràdio Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.