L'arribada de Ses Majestats mobilitza els districtes


Temes relacionats

Sant Cugat s'emociona amb els Reis d'Orient ( 6/gen/13)

Els carrers de Valldoreix s'omplen d'il·lusió en l'arribada dels Reis d'Orient ( 6/gen/13)


  • Comparteix:

Moment de la cavalcada de Mira-sol

Moment de la cavalcada de Mira-sol

La tradició s'ha imposat un any més en l'arribada dels Reis Mags d'Orient als districtes. Un helicòpter, un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i uns cavalls han transportat un any més Ses Majestats al cor de la Floresta, Mira-sol i les Planes directament des d'Orient. Precisament, l'estació de la Floresta ha estat l'escenari inicial del periple de Ses Majestats pels districtes. A la mateixa hora, un helicòpter al camp de futbol de Mira-sol transportava la màgia al territori. A les Planes, els Reis Mags hi han arribat a cavall a la plaça de la Creu d'en Blau en el preludi d'una cavalcada que també ha servit per recollir les últimes peticions dels més petits en forma de carta.



La Floresta ha estat el primer dels districtes en donar la benvinguda a Ses Majestats. Tot i que estava previst que els Reis Mags hi arribessin en un tren d'època, finalment un problema tècnic ha fet que s'apropessin a l'estació florestana en un tren regular dels FGC. Ses Majestats no han passat per alt aquest fet durant el seu parlament previ a encetar la rua. El Rei Melcior ha disculpat aquest canvi d'última hora i ha completat el seu discurs demanant als veïns la seva implicació en la construcció del barri i al consistori l'execució de millores per al districte, especialment pel que fa a l'asfaltat dels carrers. Aquest preludi ha donat pas a la rua, organitzada per SomFesta, que ha recorregut el districte repartint caramels sense gluten, arrodonida amb un final de festa al Casino.

Paral·lelament a l'arribada dels Reis a la Floresta, una vintena de carrosses han portat l'ambient festiu a Mira-sol, que ha acabat d'esclatar amb l'arribada en helicòpter de Ses Majestats al camp de futbol del barri. Una festivitat organitzada per l'Associació de Veïns del Mas Gener, que ha comptat amb dues novetats destacades. D'una banda, l'acompanyament musical de la 'Banda i Majorets de Mira-sol', que han tornat al panorama musical local després de 18 anys d'inactivitat. D'altra banda, la zona de Can Mates ha format part per primera vegada del recorregut de la rua, que ha finalitzat al Casal de Mira-sol. En aquest mateix indret, el tradicional concurs de carrosses ha arrodonit la cita mirasolenca amb els Reis, tot fent pujar al podi les propostes 'La Xocolata' en primer lloc, 'La Abeja Maya' en segon i 'Dora la exploradora' en tercer.

Ja a les Planes, la banda del districte ha rebut a ritme de tambors i trompetes Ses Majestats a la plaça de la Creu d'en Blau en una cercavila organitzada per la Comissió de Festes de les Planes. Tres cavalls d'Orient han transportat els Reis pels carrers del centre del districte fins a Ca l'Avi, on s'han apropat als més menuts per recollir els seus últims desitjos.

I han estat precisament els infants, els protagonistes de la festivitat, els qui tenen clar per quin dels tres Reis decantar-se a l'hora de demanar els seus regals.

Nens

M'agrada Melcior. Li vaig demanar un futbolí i me'l va portar. / Melcior es va fer una foto amb mi i em va agradar molt. / Gaspar sempre em porta el regal més gran. / M'agrada sobretot Baltasar, perquè és diferent. / Baltasar, perquè és més jove. / Melcior és qui em porta més regals.


Les cavalcades i xocolata calenta per acabar han estat el denominador comú de la festa als districtes. Unes cites que els Reis han pogut compartir un any més a peu de carrer amb els veïns abans d'encetar una nit amb una llarga ruta, tot i que plena d'il·lusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.