Rubí es compromet amb la protecció de l'estany i el torrent dels Alous


Temes relacionats

Nou impuls a la preservació i dinamització de l'estany i el torrent dels Alous (17/des/12)

La uaSC i l'ACR s'alien per protegir l'Estany dels Alous (17/oct/12)

Detectada una caça il·legal d'ocells a l'estany dels Alous (24/oct/11)


  • Comparteix:

L'estany i el torrent dels Alous es troba entre Sant Cugat i Rubí / Font: AV Ca n' Enric la Miranda

L'estany i el torrent dels Alous es troba entre Sant Cugat i Rubí / Font: AV Ca n' Enric la Miranda

La protecció i preservació de l'estany i el torrent dels Alous ja compta amb el compromís de Rubí i Sant Cugat. El darrer ple municipal de Rubí ha donat llum verda a la proposta de diverses entitats dels dos municipis per protegir aquest espai. D'aquesta manera, el consistori veí se suma al compromís aprovat al desembre pel ple santcugatenc de preservar una de les poques zones humides de l'entorn, que es troba entre les dues poblacions.

El ple de Rubí ha aprovat per unanimat la moció, que insta el consistori a protegir i rehabilitar la zona de l'estany i el torrent dels Alous. De la mateixa manera que ja ho va acordar la sessió plenària de Sant Cugat, l'Ajuntament de Rubí treballarà diferents accions que garanteixin aquest compromís.

Entre els acords de les mocions hi ha l'elaboració d'estudis, la concreció de la gestió de l'espai, accions immediates i la voluntat de dinamitzar la zona amb el suport de les entitats. D'aquesta manera, es proposa com a accions directes incloure la zona en els catàlegs d'activitats ambientals ciutadanes i educatives, traslladar els horts il·legals a una zona d'horts urbans, potenciar la vinculació d'associacions i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i estudiar la millora i l'enllaç de la xarxa de camins amb el tram de Via Verda.

Amb relació a la seva gestió, marca l'establiment d'una zonificació per regular l'accés de persones, incrementar la vigilància i actualitzar l'inventari de fauna i vegetació de la zona. Els consistoris també es comprometen a garantir la protecció i preservació de l'estany i el torrent dels Alous, un espai del qual les mocions aprovades destaquen el seu valor ecològic.

Entre les entitats impulsores de la iniciativa es troba El Mussol, el Club Muntanyenc (CMSC), Valldoreix Espais Naturals (VEN), la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC), les associacions de Sant Joan de Mira-sol i de Ca n'Enric La Miranda de Valldoreix, la uaSC, ERC i SI. També el Centre d'Estudis i Protecció de la Natura de Rubí, l'Associació de Veïns Can Vallhonrat de Rubí i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.