Els empleats de Paymacotas anul·len la vaga després del preacord amb l'empresa


Temes relacionats

Els treballadors de Paymacotas faran vaga aquest dijous ( 5/gen/13)


  • Comparteix:

Logotip de l'empresa, amb seu a Sant Cugat / Font: Paymacotas.com

Logotip de l'empresa, amb seu a Sant Cugat / Font: Paymacotas.com

Els treballadors de Paymacotas, amb delegació a Sant Cugat, han desconvocat la vaga que tenien prevista per a aquest dijous després que hagin arribat a un preacord amb l'empresa. Paymacotas, que es troba en un procés de concurs de creditors i un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta el 50% dels empleats, compensaria els treballadors afectats amb 28 dies per any treballat fins a un màxim de 18 mensualitats, millorant en vuit dies per any i en sis mensualitats la proposta inicial. L'ERO anunciat per l'empresa afecta 43 treballadors de la secció local de Paymacotas.

Els treballadors de l'empresa d'enginyeria civil d'obra civil, Paymacotas, han anul·lat la vaga prevista per a aquest dijous després de mantenir converses amb la direcció. Paymacotas, afectada per un ERO que afecta 155 treballadors dels 300 amb què compta la companyia arreu de l'Estat espanyol, ha arribat a un principi d'acord amb els seus empleats, segons ha confirmat a Cugat.cat el delegat de CCOO de Paymacotas, José Baena. A Sant Cugat, l'ERO afecta 43 treballadors.

En aquest preacord, l'empresa, que forma part de la multinacional francesa Bureau Veritas, ha millorat la indemnització als treballadors afectats fins a augmentar-la en 28 dies per any treballat amb un topall de 18 mensualitats. La companyia havia ofert fins ara una compensació de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Baena ha manifestat que es mostren relativament satisfets per aquest preacord.

José Baena

Aquest acord té diverses vessants. La més important és la quantia de les indemnitzacions que rondarà entre els 28-16 i els 28-18 dies per any treballat depenent de casos particulars.


El preacord es refermarà en una assemblea entre els treballadors de l'empresa aquest dijous o divendres. D'altra banda, per sortir del concurs de creditors, la companyia ha presentat un pla de viabilitat que comporta la sortida del grup Bureau Veritas, on ara s'inclou Paymacotas, i l'entrada d'un accionista majoritari que seria la madrilenya Getinsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.