Quintana, acusat d'un delicte contra la salut pública


Temes relacionats

Quintana, detingut a Ceuta per possessió d'haixix ( 2/gen/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Miquel Quintana / Font: Facebook de Miquel Quintana

Imatge d'arxiu de Miquel Quintana / Font: Facebook de Miquel Quintana

El santcugatenc Miquel Quintana, que es troba detingut al Centre Penitenciari de Ceuta, està acusat d'un delicte contra la salut pública, segons ha confirmat la Guàrdia Civil a Cugat.cat. Quintana va ser detingut el 23 de desembre passat amb 20 quilos de haixix al dipòsit de benzina del cotxe amb el qual es disposava a tornar a l'Estat espanyol des del Marroc. Cugat.cat ha consultat una advocada experta en dret penal, que ha situat entre els sis i els 14 anys de presó en cas de condemna per a aquest tipus de fet delictiu.

La dona de Miquel Quintana, Marta Ponsa, ja va relatar a Cugat.cat que el seu marit va viatjar al Marroc el 17 de desembre acompanyat d'un veí de Mira-sol i un altre de Rubí, de nacionalitat marroquina, per vendre maquinària de construcció i productes de ferreteria a la zona de Tànger.

El diumenge 23 de desembre, Quintana, de 63 anys, es disposava a agafar el ferri de tornada i, en un control policial de la Guàrdia Civil, va ser detingut per portar, presumptament, diversos quilos d'haixix al dipòsit de benzina del cotxe que ell conduia sol, ja que els seus dos acompanyants anaven en un altre vehicle. La Guàrdia Civil ha confirmat a Cugat.cat que en el control es van detectar 20 quilos de haixix, fet que suposa un presumpte delicte contra la salut pública.

Cugat.cat ha consultat l'advocada santcugatenca experta en dret penal Àngels García per conèixer les conseqüències d'aquest tipus d'imputacions en cas que es confirmi una sentència inculpatòria. García ha explicat que la condemna per aquest tipus de delicte oscil·la entre els sis i els 14 anys de presó, en funció de la substància i la quantitat.

Àngels García

Amb aquest tipus de delicte normalment queda en presó sense fiança. El delicte té una pena com a mínim de sis anys, però pot arribar als 14 depenent de la gravetat.


El judici de Quintana, exmembre del gabinet d'alcaldia de l'equip de Lluís Recoder i anteriorment candidat de la formació política UNIS, està previst pel 26 de març, al jutjat penal número 1 de Ceuta.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Per sobre de tot aquesta el dret a la presumpció d'innocència. No fem judicis paral·lels.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 12/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.