La revista 'Vallesos' i una filmació recorden la nevada del 1962


Temes relacionats

Una conferència acostarà els santcugatencs a la gran nevada del 1962 ( 3/gen/13)

Reviu la gran nevada del Nadal de 1962 amb un vídeo especial (24/des/12)


  • Comparteix:

'Colgats de neu', el quart número de la revista 'Vallesos', rememora a través d'històries i reportatges la nevada del 1962, un esdeveniment meteorològic únic que l'historiador Domènec Miquel ha qualificat com a 'un fet històric' per a Sant Cugat'. 'Colgats de neu' s'ha presentat aquest dimarts al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) acompanyada de la projecció de 'Neu a Sant Cugat', una filmació d'Octavi Galceran i Miquel Perelló que, precisament, està formada per imatges de la nevada del 1962 amb un 'toc d'humor negre', segons l'autor.

Carreteres tallades, ferrocarrils aturats i aïllament entre pobles són les incidències més rellevants de la nevada que va cobrir Barcelona durant els dies de Nadal i Sant Esteve del 1962, segons ha explicat l'historiador Domènech Miquel. Tot i això, Octavi Galceran aporta la visió més còmica en el seu film, integrat per imatges gravades d'aquell fenomen.

L'autor ha confessat a una entrevista a Cugat.cat que era aficionat a la càmera, va decidir filmar l'esdeveniment i que el resultat és la combinació d'imatges pròpies i de les capturades per Perelló.

Octavi Galceran

La filmació es el resultat de la unió d'images meves, de les de Miquel Perelló i de la nostra afició a la càmera


Galceran també ha remarcat la importància de dedicar especials com el de la revista 'Vallesos' a esdeveniments històrics per promoure el patrimoni cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.