La Penya Regalèssia/APAC cedeix la bandera de Sant Medir al Museu


  • Comparteix:

La bandera mostra el pagès Medir plantant faves davant la capella / Font: Localpress

La bandera mostra el pagès Medir plantant faves davant la capella / Font: Localpress

El Museu de la ciutat mostrarà la bandera de Sant Medir en un dels espais públics del claustre del Monestir. La Penya Regalèssia/APAC, fins ara la propietària, i l'Ajuntament van arribar a un acord pel qual la penya cedia la bandera al consistori, el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat la restaurava i el Museu l'exposava.

La bandera, feta el 1946, llueix un medalló amb una pintura que reprodueix la figura del pagès Medir plantant faves davant la capella. Després d'estar amagada per la Guerra Civil, el 1946 es va refer la bandera col·locant el medalló sobre una nova tela. La data exacta del medalló es desconeix, però podria correspondre a la bandera estrenada el 1912.

La Penya Regalèssia treia la bandera cada 3 de març per celebrar l'aplec de Sant Medir. L'Ajuntament ha encarregat una rèplica de l'ensenya per utilitzar-la en els aplecs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.