Els procuradors de Terrassa i l'Ajuntament treballen junts per aturar desnonaments


  • Comparteix:

Conesa, al centre, escoltant les paraules de la presidenta del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Terrassa / Font: Localpress

Conesa, al centre, escoltant les paraules de la presidenta del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Terrassa / Font: Localpress

Els procuradors dels Tribunals de Terrassa es comprometen a proposar la intervenció dels serveis socials de Sant Cugat quan detectin una família de la ciutat sense recursos amenaçada per desnonament. Ho diu el conveni signat aquest dimecres entre el col·legi terrassenc d'aquest gremi i l'Ajuntament que estableix mecanismes per acompanyar i assessorar les persones que es trobin en aquesta situació.

A partir d'ara, quan un procurador lliuri una notificació d'inici d'un procés de desnonament a una família santcugatenca que presenti una situació de precarietat econòmica o vulnerabilitat social, l'informarà de la possibilitat de comptar amb la intervenció dels serveis socials municipals. D'aquesta manera, els afectats que ho acceptin tindran accés a un assessorament i un acompanyament durant tot el recorregut que s'inicia arran de l'impagament de l'hipoteca o del lloguer.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que la voluntat de l'acord és donar a conèixer als afectats quines opcions tenen amb la intenció d'evitar desnonaments, una situació que ha qualificat d'injusta.

Mercè Conesa

La intervenció dels serveis socials servirà per oferir alternatives i opcions amb l'objectiu d'evitar el moment injust de treure una persona de casa seva.


El Col·legi de Procuradors de Terrassa apel·la a la responsabilitat social del sector per oferir la seva col·laboració en la lluita contra els desnonaments ja que són la primera instància judicial que tracta amb els amenaçats per aquest problemàtica. La degana de l'entitat, Maria Pilar Mampel, ha explicat que volen aportar mesures des del primer moment en què la família és requerida judicialment.

Maria Pilar Mampel

En fer el primer avís ja avisarem a l'afectat d'aquesta possibilitat. Són mesures preventives per evitar el màxim de desnonaments possibles de persones amb dificultats.


La intervenció de serveis socials va des de l'assessorament i acompanyament fins a la mediació entre les parts implicades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.