Parkinson ARA neix amb l'objectiu d'informar els malalts i les famílies


Temes relacionats

Esteve Sala: 'L'associació donarà informació sobre el Parkinson' (16/gen/13)

Dr. Aguilar: 'El diagnòstic del Parkinson arriba en molts casos massa tard' (16/gen/13)

Neix Parkinson ARA, una nova associació per informar sobre aquesta malaltia ( 4/gen/13)

Unidos contra el Parkinson aposta per la tecnologia per millorar el servei sanitari ( 9/jul/12)


  • Comparteix:

El neuròleg i director científic de l'entitat, Miquel Aguilar, durant la conferència inaugural / Font: Localpres

El neuròleg i director científic de l'entitat, Miquel Aguilar, durant la conferència inaugural / Font: Localpres

Prop de 200 santcugatencs pateixen Parkinson i un 30% d'ells no detecten la malaltia fins que es troba en una fase molt avançada. Per lluitar a favor de la detecció precoç de la patologia neix, entre d'altres motius, Parkinson ARA, un col·lectiu que dóna suport informatiu als afectats i les seves famílies. L'agrupació, que complementa la tasca de la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson, s'ha presentat aquest dimecres a la Casa de Cultura amb una conferència sobre els efectes de la primera fase de l'afecció neurodegenerativa.



Parkinson ARA neix amb la voluntat d'informar els malalts i les seves famílies sobre les diferents etapes de la malaltia i els seus símptomes. En la xerrada inaugural, el neuròleg i director científic de l'entitat, Miquel Aguilar, ha explicat com viuen els malalts la primera etapa de la malaltia, un període en què es pot viure gairebé amb tota normalitat si l'afecció es detecta a temps.

En aquest primer semestre del 2013, l'entitat organitzarà dues conferències més, referides als problemes que sorgeixen en moments més avançats de la malaltia. Una feina complementària a la de la secció local de l'Associació Catalana per al Parkinson, que s'encarrega de la part d'assistència als malalts i d'orientació familiar. Segons el president de Parkinson ARA, Carles Ruiz, Sant Cugat té el privilegi de ser el municipi de Catalunya que té més suports en la lluita contra el Parkinson.

Carles Ruiz

La única missió que tenim nosaltres és la d'informació. Sant Cugat és la població que té més persones implicades amb la malaltia.


Una de les idees en què més s'ha aprofundit a la presentació és que el Parkinson és una malaltia amb dimensió social social i molt complexa, que afecta considerablement l'entorn familiar. En aquest sentit, el neuròleg Miquel Aguilar, ha explicat que la seva eradicació està lluny però que es pot viure amb normalitat durant molts anys si es descobreix a temps.

Miquel Aguilar

És una malaltia d'esperança. Podem donar qualitat de vida als afectats durant molts anys.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que la presència d'aquesta nova entitat per al Parkinson a la ciutat confirma la conscienciació del municipi envers la malaltia.

Mercè Conesa

Sant Cugat té una vida associativa molt intensa i fa deu anys que treballa sobre el Parkinson.


Parkinson ARA també donarà cobertura a Rubí, Sabadell i Terrassa, tot i que no descarta expandir-se a altres ciutats. De fet, Ruiz ha anunciat a Cugat.cat que Igualada ja ha sol·licitat adherir-se a l'associació. La propera conferència que oferirà l'entitat a Sant Cugat serà al març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.