Més d'un centenar de persones assisteixen a la missa de Sant Antoni Abat


Temes relacionats

Sant Antoni comença les celebracions amb una missa i un esmorzar (17/gen/13)


  • Comparteix:

L'emblema de Sant Antoni ha presidit la celebració

L'emblema de Sant Antoni ha presidit la celebració

Més d'un centenar de santcugatencs demostren la vitalitat de la festa de Sant Antoni Abat assistint a la missa en honor al sant celebrada aquest dijous al matí. Aquest és el tret de sortida a les celebracions d'aquesta festivitat que continuaran diumenge amb la tradicional rua dels Tres Tombs. Després de l'ofici religiós, els assistents s'han desplaçat al restaurant la Bolera on ha tingut lloc un esmorzar presidit per l'alcaldessa i els responsables de l'Hípica Sant Cugat, banderers d'enguany.

El president de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Josep Masó, lamenta que enguany no es pugui celebrar el ball que tradicionalment es feia coincidir amb la rua dels Tres Tombs per qüestions econòmiques, però destaca que la resta d'activitats no s'hagin vist afectades.

Josep Masó

Enguany hem retallat el ball per manca de recursos. Però resta d'activitats es continuen celebrant com cada any.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat de la celebració i n'ha destacat la vitalitat i l'esperit de poble que transmet la festa de Sant Antoni Abat. També ha posat en valor la rua de diumenge que, més enllà de reviure el passat agrícola de la ciutat, compleix, segons Conesa, una important funció de cohesió social.

Mercè Conesa

Diumenge recordem el passat de la ciutat. Però també recordarem l'ànima de poble per mantenir aquesta germanor i cohesió social.


L'Hípica Sant Cugat és l'encarregada de portar l'emblema de Sant Antoni. La propietària de l'entitat, Laura Durbà, i el responsable tècnic de l'hípica, Toni Ramírez, que han custodiat la bandera a l'entrada i sortida de l'església, han coincidit a considerar un honor assumir aquest paper i a contribuir a mantenir la tradició.

Banderers

Ens fa molta il·lusió, per nosaltres és una festa molt maca. / Considerem un privilegi ajudar a mantenir la tradició.


Diumenge continuarà la festa que arrencarà al voltant de les nou del matí al parc de Ramon Barnils amb un esmorzar de pagès que donarà pas, a partir de les onze, al seguici de carruatges i cavalls i que comptarà amb la participació de les hípiques de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.