La llar-residència d'ATAM podrà acollir una norantena de persones en diferents modalitats


Temes relacionats

L'equipament d'ATAM donarà servei de residència a ASDI (18/nov/12)

Tomàs (ASDI): 'La situació actual fa que sigui més difícil trobar finançament' (23/oct/12)


  • Comparteix:

Els usuaris d'ASDI es podran beneficiar d'aquest acord / Font: Blog ASDI

Els usuaris d'ASDI es podran beneficiar d'aquest acord / Font: Blog ASDI

El projecte de llar-residència d'ATAM, que donarà cabuda a persones amb discapacitat d'altres entitats com l'associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics (ASDI), avança a bon ritme. La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha explicat a Cugat.cat que fa dues setmanes es va tancar un acord entre les dues entitats i la Generalitat, que afectarà també la Taula per a Persones amb Discapacitats de la ciutat. El nou centre, que obrirà les portes a finals d'any a Valldoreix, tindrà un espai de llar-residència amb 24 places, una altra zona de residència amb 20 places més i un centre ocupacional amb capacitat per a 48 persones, amb la possibilitat d'ampliar-se en un futur en funció de les necessitats del territori.

La directora de l'ICASS, Carmela Fortuny, ha explicat que en el moment en què es va projectar la llar-residència d'ASDI, de manera paral·lela i a pocs metres, s'estava comprometent també una altra residència, la d'ATAM, a Valldoreix. Aquesta situació va fer que la Generalitat hagués de buscar alternatives per no duplicar places, aportació econòmica i esforços en un mateix territori.

La solució ha arribat fa dues setmanes quan ATAM, ASDI i el govern han arribat a un acord formal perquè ASDI ocupi, finalment, algunes de les places de la llar-residència d'ATAM. Un espai que, a més, també estarà obert a altres entitats amb discapacitats de Sant Cugat. Segons Fortuny, aquest acord satifà totes les parts implicades.

Carmela Fortuny

Quan la llar-residència d'ATAM obri les seves portes i l'ICASS concerti les places s'activarà aquesta comissió de seguiment per veure quines persones de Sant Cugat hi poden accedir. En un context de crisi és important buscar col·laboracions d'aquest tipus i en aquest cas tothom hi està d'acord.


La nova llar-residència que hi haurà a Sant Cugat tindrà tres espais diferenciats amb una capacitat de 92 places: el de llar-residència, amb 24 places, les obres de les quals estaran acabades durant el primer trimestre del 2013; el de residència, amb capacitat per a 20 persones, que és on s'ubicaran els ciutadans amb discapacitats més greus; i el centre ocupacional, amb 48 places, que oferirà una part formativa i una altra laboral.

Fortuny ha explicat que les llistes d'espera tenen en compte tot el territori comarcal però que es tindrà present, sobretot, el criteri de proximitat.

Carmela Fortuny

Les llistes actuen a nivell comarcal però hi ha un criteri que és el de la proximitat. Per tant a la residència d'ATAM abans hi anirà una persona de Sant Cugat que una de Terrassa.


Fortuny, que torna a dirigir l'ICASS amb el nou govern després de fer-ho també els últims dos anys, ha explicat que la prioritat de la conselleria de Benestar Social i Família per als propers quatre anys és millorar la gestió de la llei de la dependència. Segons Fortuny és una feina difícil perquè es depèn massa del govern estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.