El Parlament Europeu de Joves comptarà amb alumnes locals a la sessió estatal


Temes relacionats

La ciutat acull la preselecció d'escoles per participar al Parlament Europeu de Joves (20/gen/13)


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a l'auditori de l'escola Àgora

L'acte ha tingut lloc a l'auditori de l'escola Àgora

El Parlament Europeu de Joves a l'Estat espanyol (EYPE) ha celebrat aquest diumenge a la ciutat la 5a selecció d'escoles per participar en projectes de l'organització. Alumnes de cinc escoles del municipi han debatut durant tot el dia temes d'agenda europea per demostrar el seu domini dels assumptes, les seves habilitats oratòries i el seu nivell d'anglès. Els alumnes seleccionats participaran en la sessió estatal que tindrà lloc a Bilbao a l'abril, on podran guanyar-se una plaça per assistir en una sessió internacional a Geòrgia o Letònia.

Entre tres i sis alumnes de l'Àgora International School, de l'institut Leonardo Da Vinci i de les escoles Thau de Sant Cugat, de La Vall i d'El Pinar han participat en una assembla general seguint el model del Parlament Europeu per provar el seu domini de temes d'agenda europea. Tres alumnes d'una d'aquestes escoles escollits per un jurat assistiran a una sessió de Bilbao, on joves de tot l'Estat espanyol competiran per una plaça en les sessions internacionals de l'organització d'àmbit europeu. Es tracta d'esdeveniments on es reuneixen uns 250 joves de tot Europa per debatre temes d'interès per a tot el continent. El president de la selecció d'aquest diumenge, el santcugatenc David Teruel, ha explicat quin és l'objectiu de l'organització.

David Teruel

El que busca és incentivar la política europea entre els joves i promoure el creixement presonal a través de la relació amb gent provinent d'altres contextos i de l'intercanvi cultural.


Una trentena d'alumnes ha participat en la sessió d'aquest diumenge, la cinquena que se celebra a la ciutat, que també és la seu de l'organització a l'Estat espanyol. La regidora d'Educació, Esther Salat, que ha inaugurat la cita, ha destacat la importància de comptar amb joves preocupats pel futur d'Europa a la ciutat.

Esther Salat

El fet de tenir un grup de joves que tenen una vocació d'internacionalització i una preocupació per resoldre problemes europeus és una gran notícia per la ciutat.


L'European Youth Parliament (EYP) és una associació de joves que organitza trobades per tot el continent per promoure els valors i els objectius de la Unió Europea. En aquestes trobades, els joves interpreten el rol dels parlamentaris europeus organitzant-se en comitès per discutir temes de l'agenda europea i preparar resolucions que després es porten a aprovació en una assemblea. L'organització i les diferents delegacions nacionals han rebut el suport del Parlament Europeu i la Comissió Europea, tot i que EYP també aplega delegacions provinents de països de fora de la unió com Rússia, Turquia, Geòrgia i Bielorússia, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.