Sant Cugat ocupa el primer lloc del rànquing d'ajuntaments més transparents


Temes relacionats

Els ajuntaments més transparents de l'Estat espanyol volen mantenir aquesta condició ( 4/mar/11)

Sant Cugat torna a ocupar el primer lloc del rànquing de municipis més transparents de l'Estat (21/jul/10)

Sant Cugat rep el premi a l'Ajuntament més transparent (24/nov/09)


  • Comparteix:

L'Ajuntament lidera el rànquing de transparència

L'Ajuntament lidera el rànquing de transparència

Sant Cugat torna a liderar el rànquing de municipis més transparents de l'Estat espanyol, segons l'ONG Transparència Internacional Espanya. La ciutat ha aconseguit la màxima puntuació possible, 100 punts, i empata amb set ajuntaments més, entre els quals hi ha els de Bilbao i Oviedo. Sant Cugat és l'única localitat que ha liderat el llistat durant tres edicions seguides, els anys 2009, 2010 i 2012. L'any 2011, l'organització no va publicar cap llista.

L'índex del 2012 de Transparència Internacional Espanya atorga la màxima puntuació, de 100 punts, a la nostra ciutat, en una primera posició compartida amb cinc municipis més: Alcobendas, Bilbao, Gandia, Gijón, Oviedo, Ponferrada i Torrent. La puntuació total de les 110 ciutats avaluades, situa la mitjana als 70,9 punts.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la línia de continuïtat que té la ciutat en aquest aspecte i s'ha felicitat per ser la ciutat més transparent de Catalunya segons aquest rànquing.

Mercè Conesa

Tenim una línia de continuïtat i podem tornar a dir que som l'Ajuntament més transparent de Catalunya.


Mataró és la segona ciutat catalana que apareix en el rànquing, ocupant la 10ena posició amb una puntuació de 97,5. La tercera, Sabadell, baixa fins el 16è lloc, amb 96,3 punts. Fa dos anys, la cocapital del Vallès Occidental, liderava el rànquing, juntament amb Sant Cugat.

Transparència Internacional analitza 80 indicadors dividits en cinc àrees que avaluen la informació sobre la corporació municipal, les relacions amb els ciutadans, la transparència econòmica i financera i la contractació de serveis i, per últim, la transparència en matèria d'urbanisme i obres públiques. En totes les categories, Sant Cugat obté 100 punts sobre 100.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Poden dir el que vulguin però ningú ho creu.

Joan Serrallonga. Enviat el 23/gen/13


home, jo crec que és més creible aquest organisme internacional de transparencia que no pas el "pallaso" del Serrallonga ... que amb aquest pseudònim dóna per sospitar ...

Cristian Torres. Enviat el 23/gen/13


I tant que St Cugat té un ajuntament molt transparent però no heu entés que es refereixen a l'edifici no a les accions dels que hi habiten.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 23/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.