FANJAC col·labora en una guia per integrar joves superdotats


Temes relacionats

Sant Cugat acull la seu vallesana del Center for Talented Youth (28/nov/07)

Sant Cugat dedicarà més recursos a les persones amb altes capacitats (20/nov/07)

La FANJACC demana a la Generalitat suport escolar per als nens d'altes capacitats (14/mai/07)


  • Comparteix:

Imatge de la guia / Font: Generalitat de Catalunya

Imatge de la guia / Font: Generalitat de Catalunya

La Fundació per a Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) ha col·laborat, amb el departament d'Ensenyament i altres entitats, en l'edició d'una guia per integrar alumnes superdotats i talentosos. L'entitat, amb seu a Sant Cugat, proporciona així una eina a mestres i educadors per detectar i atendre aquests joves. El protocol ofereix pautes d'intervenció en funció del perfil dels alumnes, ja que les altes capacitats no es remeten únicament a la superdotació sinó que poden presentar diverses característiques segons les aptituds dels joves.

La guia neix de la compareixença de FANJAC al Parlament el 2008, on demanava una eina de detecció i intervenció per a joves amb altes capacitats davant la invisibilitat del fenomen als centres educatius. El protocol inclou pautes àgils i senzilles per atendre els alumnes superdotats i els que presenten algun talent específic en un o més d'un àmbit concret, com per exemple matemàtiques, llengua o música, entre d'altres. La presidenta de FANJAC, Dolors Rius, espera que aquesta guia sigui 'el pas definitiu' perquè els joves amb altes capacitats deixin de ser 'transparents' als centres educatius.

Dolors Rius

Esperem que sigui el pas definitiu perquè tothom es posi les piles amb aquesta canalla. Ha estat un llarg camí, esperem que no es perdin més nens.


La guia també vol fer desaparèixer prejudicis i fomentar la predetecció correcta, ja que segons la FANJAC 'és important que es faci com abans millor'. L'entitat assegura que entre un 15 i un 20% de la població té altes capacitats i que la superdotació afecta entre un 4 i un 6% dels alumnes catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.