El moviment iaioflauta porta les seves reivindicacions a la ciutat


  • Comparteix:

Una de les concentracions protagonitzades pels iaioflautes / Font: ACN

Una de les concentracions protagonitzades pels iaioflautes / Font: ACN

El moviment iaioflauta, conegut per la implicació de la gent gran i promoure la lluita pacífica, ha arribat a Sant Cugat. Des de fa una setmana un grup de persones, de moment reduït, formen part del moviment a la ciutat amb l'objectiu de portar la seves reivindicacions al municipi i fer costat a altres moviments similars que ja compten amb presència local.

Els coneguts com a iaioflautes van sorgir després del moviment 15M, quan gent gran va decidir organitzar-se per sumar-se a les reivindicacions pels drets socials i a la denúncia d'injustícies. D'aquesta manera, el moviment ha protagonitzat a diferents ciutats actes de protesta pacífics en accions contra les retallades, els desnonaments i la reforma laboral, entre d'altres.

Ara, aquestes reivindicacions arriben a Sant Cugat de la mà d'un grup de persones que ha participat activament a diferents protestes del moviment a Barcelona, tal com ha explicat a Cugat.cat un dels seus membres, Bernardino Organero.

Bernardino Organero

Hem participat a diverses accions dels iaioflautes i pensem que a Sant Cugat també es poden fer coses.


L'objectiu és clar per als iaioflautes. Organero ha explicat que després d'anys de lluita per aconseguir drets socials cabdals, ara és el moment de garantir-ne la seva supervivència perquè els fills també en puguin gaudir.

Bernardino Organero

Som persones grans que vam lluitar per la defensa dels drets socials. Van començar a retallar drets que ha costat molt aconseguir. Volem que els fills tinguin aquests drets.


Els iaioflautes de Sant Cugat no descarten accions reivindicatives a la ciutat i, tal com succeeix a altres ciutats, es posen a disposició d'altres moviments que de la mateixa manera lluiten pels drets socials, com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.