Presència santcugatenca en la nova trobada dels municipis adherits a l'AMTU


Temes relacionats

L'AMTU es reforça per mantenir les inversions a la segona corona ( 2/des/12)

Des d'aquest dissabte els busos urbans ja funcionen amb el nou horari escurçat ( 1/set/12)

L'AMTU aposta per ampliar el trasport transversal dins la corona metropolitana (22/set/11)

La 7a Jornada sobre Mobilitat de l'AMTU se celebrarà a Sant Cugat (21/feb/11)


  • Comparteix:

L'objectiu de la trobada és debatre aspectes referents al transport públic urbà / Font: Localpress

L'objectiu de la trobada és debatre aspectes referents al transport públic urbà / Font: Localpress

Sant Cugat participarà en la 9a edició de la Jornada de l'Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU) de la 2a corona metropolitana de Barcelona que se celebrarà a Manresa el 13 de març. La trobada anual adreçada a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat de Catalunya i l'Estat espanyol, té l'objectiu de debatre aspectes com l'eficàcia del transport públic urbà en temps de crisi i compartir experiències en matèria de mobilitat.

L'estació d'autobusos de Manresa serà el punt de partida i de pas de la majoria dels operadors de transport al territori. Aquesta serà la primera vegada que Manresa acull aquesta jornada, que en la seva 7a edició, ara fa dos anys, es va celebrar a la nostra ciutat.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, seran els encarregats d'inaugurar aquesta cimera que preveu una assistència d'unes 250 persones i que permetrà als participants a conèixer de primera mà aquells temes que ajuden a confeccionar uns serveis de transport i mobilitat més eficients i sostenibles.

Després de la inauguració per part de les autoritats, la jornada s'iniciarà amb una conferència anual sobre la T-Mobilitat, una nova targeta personalitzada de plàstic que substituirà progressivament tots els títols actuals i que incorpora un xip que permetrà seguir la mobilitat de cada viatger a partir de 2014. Després, s'iniciaran les dues sessions en què els ponents convidats exposaran les seves experiències i novetats sobre dos temes principals d'aquesta edició que són les reflexions sobre el dèficit tarifari i el cost actual del transport públic i el present i futur dels autobusos urbans.

Per acabar la jornada, se celebrarà una sessió anomenada 'Dit i Fet', una modalitat que ja es va introduir en les jornades de l'AMTU del 2011 celebrades a Sant Cugat, i que va permetre introduir experiències diverses sobre transport públic i mobilitat sostenible i segura i, alhora, permet fer intervencions molt curtes i amb molta interacció amb el públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.