Promusa fa més fàcil l'accés a pisos públics en la seva propera promoció


  • Comparteix:

Imatge d'una promoció anterior de Promusa / Font: Premsa.santcugat.cat

Imatge d'una promoció anterior de Promusa / Font: Premsa.santcugat.cat

L'empresa municipal d'habitatge, Promusa, rebaixa de 10 a tres els anys d'empadronament per optar a pisos de protecció oficial de compra (HPO). La nova condició, anunciada en el consell d'administració de l'empresa, s'ha decidit amb l'objectiu d'ampliar el públic objectiu i facilitar l'accés a l'habitatge de propietat. El consell d'administració també ha licitat, per primera vegada, una promoció d'habitatges protegits de compra a la Floresta que es repartiran entre l'avinguda de Verge de Montserrat i el carrer d'Estel.

Sant Cugat fa un pas més per solucionar els problemes d'accés a l'habitatge. Després d'apostar per la masoveria urbana, Promusa ha decidit rebaixar dels 10 als tres els anys d'empadronament per sol·licitar habitatges de protecció oficial de compra. En una entrevista a Cugat.cat, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha explicat que davant els problemes municipals de finançament i l'eliminació de la subvenció del govern espanyol per a pisos públics, l'Ajuntament ha hagut d'optar per a la compra, tot i que la seva primera opció és el lloguer. Per aquest motiu, Grangé explica que ha estat imprescidible rebaixar el paquet de requisits per als adjudicataris.

Raül Grangé

La compra no és el que més volem fer. Per això obrim al màxim les possibilitats rebaixant els anys d'empadronament i les condicions econòmiques.


La promoció florestana consta de 51 pisos a l'avinguda de Verge de Montserrat i 24 al carrer d'Estel, via que serà urbanitzada per millorar la seva mobilitat. Tota l'operació es farà per un preu de 7'7 milions d'euros. Grangé ha especificat que, durant el procés, el consistori no desemborsarà ni un euro gràcies a l'aplicació del 'mètode alemany'.

Raül Grangé

Aquests dos edificis no els financem nosaltres. Nosaltres a mida que rebem els diners dels adjudicataris pagarem a la constructora els 7 milions d'euros que val construir això.


Altres novetats són que Promusa facilitarà un crèdit del 10% de l'import total als adjudicataris, que podran tornar-lo en 10 anys. Amb relació al 90% restant, un 80% es finançarà a través de préstec hipotecari i un 10% es lliurarà en tres avançaments. Així, Promusa ha reduït del 20 al 10% l'import d'aquests avançaments que es lliuraran el dia de la signatura del contracte, al cap de sis mesos i al cap d'un any.

Els pisos de més de 90 metres quadrats només s'adjudicaran a famílies nombroses. Les persones amb mobilitat reduïda poden optar, si compleixen els requisits, a dos habitatges de la promoció de Verge de Montserrat. Tota la informació sobre els requisits per accedir a aquesta promoció de pisos a la Floresta es troba a Promusa.cat.

El límit d'inscripció per a aquesta promoció serà fins el 27 de març. El sorteig tindrà lloc el 16 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.