El Banc del Temps compta amb més usuaris i intercanvis que mai


Temes relacionats

330 socis i convidats celebraran els vuit anys del Banc del Temps ( 2/feb/13)

Una conferència i la festa d'aniversari, actes assenyalats per al Banc del Temps (19/gen/13)

El Banc del Temps supera els 350 membres i els 300 intercanvis anuals (18/feb/12)

El Banc del Temps arriba als 300 membres i 470 hores anuals (29/gen/11)


  • Comparteix:

Els socis de Sant Cugat han repassat la seva trajectòria / Font: Localpres

Els socis de Sant Cugat han repassat la seva trajectòria / Font: Localpres

El Banc del Temps ha celebrat aquest dissabte el seu vuitè aniversari amb més socis i hores intercanviades que mai. Aquesta entitat, que es basa en l'intercanvi gratuït de serveis i habilitats entre persones, ha superat enguany els 360 socis. El bricolatge, la informàtica, els idiomes i el ioga són les activitats estrella del servei, que va més enllà de l'estalvi econòmic perquè també és una eina de cohesió social.

El Banc del Temps ha reunit els seus socis en el tradicional berenar-concert de celebració d'aniversari. Ja fa vuit anys que la iniciativa, d'abast mundial, va arribar a la ciutat i des de llavors ha crescut any rere any. De fet, el Banc del Temps ha incorporat, enguany, més de 70 nous socis. Pel dinamitzador de l'entitat Jaume Ibars la crisi econòmica explica només una part del creixement de l'entitat, que també passa pel foment de la relació humana en un moment on la gent es troba aïllada.

Jaume Ibars

Estem en un moment en què la gent s'està aillant molt i tot el que sigui fer coses amb gent enriqueix. Ara tenim projectes perquè la gent intercanviï més enllà dels serveis com opinions i aficions.


El Banc del Temps permet als santcugatencs intercanviar gratuïtament tot tipus de serveis com lectura de contes, costura i maquetació. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, la consolidació d'aquesta iniciativa demostra que la ciutat segueix les tendències socials que proposen una nova forma de consum i relació social.

Mercè Conesa

Sant Cugat és avançat en les tendències socials perquè en un moment de crisi on la realitat està canviant i quan el món ha de funcionar de forma diferent, aquí ja fa 8 anys que ho fem.


La novetat d'aquest 2013 serà la posada en marxa d''El punt de trobada', que permetrà als socis trobar-se per parlar i conèixer-se per promoure la confiança entre ells.

La celebració dels vuit anys ha consistit en un petit concert a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, al qual ha assistit una seixantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.