Alumnes de l'ETSAV participaran per tercera vegada al Solar Decathlon


Temes relacionats

Conesa també defensa la continuïtat del model de l'ETSAV (21/gen/13)

Premiat el projecte final de carrera d'un estudiant de l'ETSAV ( 6/nov/12)

L'ETSAV programa una assignatura de millora urbana per a Sant Cugat (30/oct/12)

L'ETSAV aconsegueix la vuitena posició al Solar Decathlon Europe (30/set/12)

La UPC, premiada per la seva excel·lència ( 7/mar/11)


  • Comparteix:

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) ja treballa en un nou projecte de cara a la propera edició de la competició internacional Solar Decathlon Europe, prevista per al 2014. Així ho ha anunciat aquest dilluns una representació d'alumnes d'aquest centre en una trobada amb l'alcaldessa, Mercè Conesa. Aquesta és la tercera vegada que estudiants del campus santcugatenc participen en aquest certamen, situant l'ETSAV entre les millors escoles d'arquitectura d'Europa.

Els alumnes han explicat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, el projecte que van presentar en la darrera edició de la competició Solar Decathlon, la casa solar 'e(co)', amb el qual van situar-se en vuitena posició. El projecte es basava en la construcció d'una casa sota criteris d'equilibri social, econòmic i ecològic. Amb aquesta proposta, l'ETSAV va aconseguir posicionar-se entre els millors projectes, una fita que esperen repetir a la nova edició, que suposarà la tercera vegada que l'ETSAV competeix en aquest concurs internacional.

Una de les estudiants de l'ETSAV, Elisabeth Pérez, ha avançat que el proper projecte que presentaran al Solar Decathlon -'Ressò'- girarà entorn els conceptes de rehabilitació i sostenibilitat.

Elisabeth Ferrer

Ens dóna una identitat catalana, pel nom. Defensaria els conceptes de rehabilitació, ja que la construcció en nou ja no és factible, i la sostenibilitat que hem d'anar reinventant.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la feina de l'ETSAV i ha destacat que és l'única universitat europea que ha participat tres vegades consecutives al certamen Solar Decathlon.

Mercè Conesa

L'escola d'Arquitectura és l'única universitat europea que ha participat tres vegades al Solar Decathlon. El conviden perquè té desenvolupades unes habilitats que permet que estigui en competició amb altres facultats del món.


De fet, Conesa ha reiterat que es tracta d'un centre pioner que ha estat reconegut com a campus d'excel·lència universitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.