Presència santcugatenca a la primera edició del rally Unidesert


  • Comparteix:

Cartell promocional del rally / Font: Unidesert 2013

Cartell promocional del rally / Font: Unidesert 2013

L'equip Tracción Solidaria, amb dos membres santcugatencs, participarà a la primera edició del rally Unidesert, que se celebrarà al Marroc a finals de mes. Destinada a estudiants universitaris, es tracta d'una competició que busca potenciar el vessant solidari dels seus participants. Durant 10 dies, els equips hauran de completar cinc etapes amb un cotxe de 20 anys d'antiguitat que transporti 30 quilos de material solidari.

Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat espanyol que té l'origen en competicions semblants celebrades a França. Els requisits per participar-hi són estar matriculat a una universitat del país i disposar d'un cotxe de 20 anys d'antiguitat que no superi els 1200cc. A més, l'organització demana un mínim de 30 quilos de material solidari per transportar al cotxe, ja sigui escolar o de primers auxilis.

Tot plegat amb l'objectiu de fomentar la creativitat, la cooperació i l'esperit solidari dels membres de cada equip. A més, participar-hi també pot obrir expectatives professionals, tal com explica el membre de Tracción Solidaria Sergio López-Dóriga.

Sergio López-Dóriga

El fet d'anar pel desert ja atreu molt. Ara bé, participar en proves com aquestes també et dóna maduresa professional.


Tot i que l'equip ja compta amb patrocinadors i diversos quilos de material solidari, el grup busca actualment dos cotxes que compleixin els requisits necessaris, ja que els membres voldrien participar al rally amb dos vehicles.

Els equips disposaran d'assessorament tècnic en les diferents etapes, però durant el trajecte només podran fer servir el llibre de la ruta facilitat per l'organització i una brúixola. De fet, el que més es valorarà a Unidesert 2013 serà la capacitat de recórrer el mínim de quilòmetres possible per completar tot el recorregut.

El rally arrenca l'últim dissabte de mes amb la concentració dels participants a Algesires. A partir d'aleshores, els concursants travessaran llocs emblemàtics del Marroc, com Marràqueix i Ait Benhaddou, entre d'altres, a través de cinc etapes. Una vegada finalitzada la prova, Unidesert distribuirà tot el material solidari recaptat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.