Cuiners, abelles, galls i pirates protagonitzen el Carnaval dels districtes


Temes relacionats

Cuiners, abelles, galls i pirates protagonitzen el Carnaval dels districtes (10/feb/13)

El Gall del Monestir carrega contra retallades, polítics i banquers en el pregó (10/feb/13)


  • Comparteix:

El Carnaval ha transformat els districtes en escenaris fantàstics habitats pels éssers més extravagants. Pirates i cuiners han envaït aquest dissabte les Planes, on la figura del Carnestoltes ha encapçalat una rua plena de música i disfresses variades. Els participants de la cercavila han lluït les seves gales pels carrers del districte fins a la plaça del Coll de la Creu d'en Blau. El Carnaval també ha fet parada a Mira-sol amb una rua multitudinària on, per primera vegada al districte, hi han tingut cabuda quatre carrosses elaborades pels veïns. Galls, abelles i vaques han estat els protagonistes de la celebració mirasolenca, que ha comptat amb la participació de la Banda i les Majorets de Mira-sol.

Xefs i cuiners han colonitzat les Planes de la mà dels pares i mares de l'Espai Familiar, que han constituït la comparsa principal del districte escenificant el món dels restaurants amb disfresses fetes a mà i amb productes reciclats i reutilitzats. Els més petits s'han unit a la rua vestits de cavallers, princeses, pirates i geishes, entre d'altres. Des de l'organització, la presidenta de la Comissió de Festes de les Planes, Maria Zafra, ha explicat que la participació dels veïns ha superat les seves expectatives i que n'estan molt satisfets.

Maria Zafra

Hem comprovat que, pel que ens esperàvem, ha vingut força gent.


A Mira-sol el Carnaval ha arribat de la mà de galls, vaques i abelles, que han envaït el districte i hi han fet lluir les seves carrosses. La rua ha arrencat a les sis de la tarda amb la música de la Banda i Majorets de Mira-sol, que tot fent sonar tambors i trompetes han convidat els veïns a unir-se a la festa. El president de l'Associació de Veïns i Propietaris de Mas Gener i encarregat de l'acte, Josep Lluís Lolo, s'ha mostrat content davant la resposta dels mirasolencs en un Carnaval on, segons l'organització, hi han participat més de 300 persones.

Josep Lluís Lolo

L'any passat va ser la primera edició. Aquest cop hem incorporat carrosses i ha estat molt més participativa que l'any passat.


Les disfresses d'animals han estat les de més èxit al districte, on també s'hi han pogut veure bruixes, vaquers, dimonis i primitius. Amb vestits fets de materials reutilitzats i gales molt elaborades, els participants han explicat que disfressar-se és una excusa per passar-ho bé.

Participants

Una noia va decidir que ens disfressaríem de galls / Hem buscat una disfressa ràpida / M'agrada disfressar-me i m'agraden aquestes festes.


El Carnaval de les Planes ha posat punt final amb la crema del Carnestoltes, mentre que el de Mira-sol ho ha fet amb un sopar i un ball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.