El rècord de balladors de Gitanes implica repensar la logística del Carnaval


Temes relacionats

Cuiners, abelles, galls i pirates protagonitzen el Carnaval dels districtes (10/feb/13)

El Gall del Monestir carrega contra retallades, polítics i banquers en el pregó (10/feb/13)

El Carnaval mou Sant Cugat a ritme de gitanes i comparses ( 9/feb/13)


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes ha congregat més de 200 ballarins

El Ball de Gitanes ha congregat més de 200 ballarins

La multitudinària participació de dansaires al Ball de Gitanes empeny a replantejar la logística del Carnaval de cara a l'any vinent. L'assistència de més de 200 balladors en la cita d'aquest cap de setmana és un rècord que, segons l'organització, demostra el pes d'aquesta dansa dins la celebració, però que obliga a buscar solucions d'espai per a les futures edicions. Fomentar la implicació activa de les entitats locals en la festa és l'altre repte que la comissió organitzadora es marca després de la bona resposta de les associacions en l'edició d'enguany.



Sota el lema 'Encresta't', el Carnaval ha capgirat la ciutat amb tres dies de festa esbojarrada i diversió. La Mascarada va donar el tret de sortida a la celebració divendres amb un ball i vermut nocturn al Teatre la Unió, on els assistents van amagar els seus complexos rere màscares i vestits. La veu del Gall del Monestir ha ressonat aquest dissabte amb un pregó incisiu i irreverent que ha encoratjat els veïns a 'cagar-se' en la corrupció i les retallades socials, fent esment també a la Sala Hoboken, el Pla de Mobilitat i als responsables del robatori de l'estelada.

L'èxit absolut de la festa ha arribat amb el Ball de Gitanes, on més de 200 persones han dansat al ritme de la tradició. Una fita històrica que el membre de la comissió de gitanes, Carles Mayol, ha qualificat com a 'perfecta'.

Carles Mayol

Estem molt contents perquè hem tingut un dia fantàstic i 200 persones ballant. Ha estat perfecte.


Segons la comissió organitzadora, aquest rècord evidencia que el Ball de Gitanes està 'totalment consolidat' i que forma part de la història de Sant Cugat. Aquesta fita, però, obliga la comissió a replantejar-se la ubicació del ball de cara a properes edicions. Un dels membres de l'organització, Bernat Picornell, ha explicat que volen mantenir la plaça d'Octavià com a espai central de la festa, però que caldrà repensar-ne la logística per donar cabuda als balladors.

Bernat Picornell

És un debat que hem de tenir nosaltres i l'Ajuntament. La plaça d'Octavià és un espai central de la festa, hem de pensar com donar cabuda als balladors.


La implicació de les entitats en la celebració ha estat protagonitzada pels Tallers de Teatre Sílvia Servan, que han representat el Ball de Velles, i Dinamiks, que ha ofert un taller de maquillatge durant el Carnaval Infantil d'aquest diumenge. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat el paper de les associacions en la festa.

Mercè Conesa

El carnaval esdevé ja una tradicó, creiem que és una festa en què s'impliquen moltes entitats i considerem que hem de continuar fent aquesta feina.


De fet, aquesta implicació del teixit local és un dels altres reptes que es planteja la comissió organitzadora del Carnaval, més enllà de la seva participació al concurs de comparses.

Com cada any, la presència de les disfresses ha estat el fil conductor de la festa, que ha tingut el seu moment de glòria amb la rua i concurs de comparses aquest dissabte. Entre els 12 grups participants, 'Vaya pedal' s'ha proclamat guanyador i les comparses 'La Miss Sant Cugat', 'Sant Cugat també és lleig' i 'El pollastre amb molts ànims' han empatat en segon lloc.

El cercatasques ha amenitzat la nit del cap de setmana per agafar forces abans del ball de nit, que enguany s'ha celebrat al Teatre la Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.