El PSC, ICV i la CUP donen suport al Pla de Mobilitat


Temes relacionats

El vianant i el transport públic, punts clau del Pla de Mobilitat (12/feb/13)

Els ciutadans proposen millores en mobilitat als districtes i per als vianants (27/oct/12)

El Pla de Mobilitat proposa fer la Ronda Sud per desviar el trànsit del nucli urbà ( 6/set/12)

Un nou autobús connectarà Mira-sol, el tercer CAP i l'institut Leonardo (15/mai/12)

Els aparcaments gratuïts al centre aniran a menys, segons l'equip de govern (31/jul/11)


  • Comparteix:

Tots els partits polítics amb representació al ple, excepte el PP, s'han sumat a l'acord marc del Pla de Mobilitat. El PSC, ICV i la CUP han destacat la bona sintonia i predisposició que hi ha hagut amb l'equip de govern, format per majoria absoluta de CiU, i han lamentat el paper que han tingut els populars en aquest procés. Els partits a l'oposició s'han mostrat satisfets per la priorització que s'ha fet de la mobilitat a la ciutat, destacant, sobretot, el paper dels vianants, del transport públic i de la bicicleta, enfront el vehicle privat motoritzat.

El PSC considera que el Pla de Mobilitat 'trepitja de peus a terra' i fa propostes 'realistes'. El regidor socialista Pere Soler ha destacat, sobretot, l'acord que s'ha establert perquè els autobusos deixin de passar per la plaça de Lluís Millet, davant dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Una demanda històrica del veïnat de la zona.

Pere Soler

És satisfactori haver pogut arribar a un acord sobre el pas dels autobusos de la plaça de Lluís Millet. És un acord que fa anys que reclamàvem i per fi serà una realitat.


Els ecosocialistes s'han mostrat satisfets per l'alternativa que s'ha aconseguit per no haver de construir, ara per ara, la Ronda Sud que era la seva principal 'línia vermella'. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, recorda que tot i no haver-se desprogramat el projecte a tocar de la serra de Collserola sí que s'ha aconseguit aturar-ho.

Joan Calderon

Estem absolutament satisfets per l'alternativa que hem assolit entre tots de la ronda sud, tot i que no s'hagi desprogramat. Per nosaltres era una línia vermella.


La CUP veu molt positiu els canvis en el transport públic que preveu el Pla de Mobilitat amb la creació del bus de barri amb una funció de 'bus llançadora' amb punts neuràlgics de la ciutat i amb el centre. Pel portaveu de la formació independentista, Guim Pros, és un avenç molt important.

Guim Pros

És molt positiu el que s'ha aconseguit pel que fa al transport públic i com arribarà als centres escolars i sanitaris, així com la freqüència de pas. És un avenç molt important.


El PP, que no ha volgut fer declaracions a Cugat.cat, ha convocat una roda de premsa aquest dimarts per explicar la seva posició respecte al Pla de Mobilitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És un brindis al sol una obra faraònica que no es durà a terme pel seu alt cost i complexitat. Amb el seu elevat cost hagués estat millor construir la tan necessària segona residència per a la gent gran. És un tema de sensibilitats i m'entristeix veure a la foto a tres regidors, teòricament, d'esquerres.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 11/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.