Balcells, Blanc i Oliveres analitzen la renúncia del Papa al pontificat


Temes relacionats

Anàlisi a tres bandes de la renúncia del papa Benet XVI, al 'Sant Cugat a fons' (28/feb/13)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Josep Maria Balcells, Antoni Blanc i Arcadi Oliveres

D'esquerra a dreta, Josep Maria Balcells, Antoni Blanc i Arcadi Oliveres

L'excorresponsal de TVE al Vaticà, Josep Maria Balcells, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, i el director del Centre Borja, el pare Antoni Blanc, comparteixen la decisió del papa Benet XVI de renunciar al pontificat pel desgast físic i l'avançada edat del fins ara cap de l'Església. Ho han analitzat en la tertúlia al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat aquest dijous.

L'excorresponsal santcugatenc de TVE al Vaticà, Josep Maria Balcells, ha destacat que la renúncia és un fet històric i que crea un important precedent. A més, recorda que el Papa ha decidit renunciar al pontificat per no poder fer front als reptes que té en aquests moments l'Església.

Josep Maria Balcells

És una situació inèdita que crea un precedent. El Papa renuncia perquè li faltava el vigor del cos i l'esperit. S'ha trobat impotent de resoldre els reptes de l'Església.


La mateixa línia apunta l'exdirector del Centre Borja i membre de Cristianisme i Justícia, el pare Antoni Blanc, que destaca la franquesa i humilitat de Benet XVI i considera que amb la renúncia comença una nova forma d'entendre el papat.

Antoni Blanc

A més de manifestar l'actitud personal de Benet XVI, la franquesa, la humilitat, amb aquest fet comença una nova manera d'entendre el papat.


El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, creu que aquesta renúncia respon a una decisió personal i no pas als esdeveniments que envolten el Vaticà. Oliveres ha afirmat que el que cal és triar un altre Joan XXIII.

Arcadi Oliveres

Jo diria que és una reacció personal seva que no pas pels esdeveniments. Aquests han estat sempre però no han s'han de mantenir. El que cal és escollir un altre Joan XXIII.


Aquest dijous ha estat l'últim dia del papa Benet XVI com a cap de l'Església catòlica. El conclave per decidir el futur pontífex començarà dilluns vinent, quan es reuneixin els 115 cardenals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.