Pacte anticorrupció a l'Ajuntament amb l'aval de Victòria Camps


  • Comparteix:

Edifici de l'ajuntament

Edifici de l'ajuntament

Tots els grups polítics municipals - CiU, el PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP - fan pinya a favor de la transparència en la gestió pública amb la redacció d'un document de mesures per garantir el bon govern en l'actuació municipal. El text, que compta amb l'aval de la catedràtica d'Ètica santcugatenca Victòria Camps, també vol obrir la participació i la informació a la ciutadania i reforçar l'ètica i el bon govern. Una acció que ha coincidit, per tercera vegada, amb el reconeixement d'Ajuntament més transparent de l'Estat espanyol que atorga l'ONG Transparència Internacional.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i els portaveus dels grups municipals presentaran aquest dijous, a les quatre de la tarda a la sala Ginesta de l'ajuntament, les 'Mesures per garantir la transparència i el bon govern en l'actuació municipal'.

El document pretén garantir la plena transparència en la gestió pública, obrir la participació i la informació a la ciutadania i reforçar l'ètica i el bon govern. El text, consensuat entre tots els grups, compta amb l'aval de la catedràtica d'Ètica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i premi extraordinari Ciutat de Sant Cugat, Victòria Camps.

Entre d'altres mesures, s'ha acordat dissenyar, juntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya, un pla d'integritat que minimitzi els riscos de corrupció i pràctiques fraudulentes a tots els àmbits de l'administració: des de càrrecs electes a personal municipal (directius, funcionaris i laborals).

L'Ajuntament de Sant Cugat és l'únic de tot l'Estat Espanyol que obté, per tercera vegada consecutiva, el reconeixement d'ajuntament més transparent de l'Estat. Enguany, ha estat l'única administració local de Catalunya en obtenir la màxima puntuació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A quien pretenden engañar con tantas palabras i tan pocos hechos ?

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 13/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.