Un nou edifici de la ciutat estarà dotat d'energia geotèrmica


  • Comparteix:

Moment d'una perforació de l'empresa Geotics Innova / Font: Geotics.net

Moment d'una perforació de l'empresa Geotics Innova / Font: Geotics.net

L'empresa terrassenca Geotics Innova climatitzarà un edifici de la ciutat amb energia geotèrmica. La superfície total és de 300 metres quadrats, distribuïts en tres plantes. A la planta baixa hi haurà un centre de ioga i les altres dues seran habitatges.

La sala de màquines de l'edifici comptarà amb una bomba de calor geotèrmica de 30 quilowatts, amb dos compressors. L'edifici és una construcció d'obra nova, per tant, la instal·lació de l'energia geotèrmica permetrà que l'espai sigui totalment independent de combustibles fòssils.

Les obres de l'edifici començaran a l'abril i s'allargaran fins a finals de juny. Aquest és el tercer habitatge on la companyia Geotics Innova instal·la energia geotèrmica, després d'haver climatitzat dos edificis de Mira-sol.

Aquesta energia no necessita cap tipus de combustió per funcionar i en un únic aparell es pot tenir calefacció, refrigeració i aigua calenta. El pressupost mitjà d'una instal·lació és d'entre 1.500 i 1.800 euros per quilowatt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.