El Vicente Ferrer, en 'stand-by' a l'espera de noves polítiques sanitàries


Temes relacionats

La Generalitat condiciona l'Hospital Vicente Ferrer a la millora econòmica (23/mar/12)

La Generalitat atura la construcció del futur hospital de referència de la zona (25/gen/11)


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Boi Ruiz durant la inauguració de la jornada / Font: Localpress

Mercè Conesa i Boi Ruiz durant la inauguració de la jornada / Font: Localpress

Les noves polítiques sanitàries, que passen per una major atenció a la prevenció i a la proximitat amb el pacient, podrien fer replantejar el projecte de l'hospital Vicente Ferrer, que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho ha dit el conseller de Salut, Boi Ruiz, en el marc de la 2a jornada Itesss que ha tingut lloc aquest dijous a la ciutat on es debat sobre les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies als tractaments de les malalties cròniques.

La Jornada Itess és una iniciativa d'EsadeCreapolis, entre d'altres organismes, que en aquesta ocasió està dedicada a les malalties cròniques. Aquestes patologies són l'origen del 80% de consultes a l'atenció primària i el 60% de les hospitalitzacions i les previsions és que vagin a més en els propers anys. Per afrontar aquest panorama sobre la taula s'han posat diferents opcions que passen per una major proximitat amb el pacient i la potenciació de l'atenció primària per intentar evitar al màxim els ingressos als hospitals.

Aquesta reorientació comporta, segons el conseller de l'àmbit, un replantejament de les inversions en salut que s'han de fer des de la Generalitat ja que avançar en aquest concepte fa necessari revisar la necessitat de places hospitalàries del país. Això, ha dit Boi Ruiz, pot provocar el replantejament de l'Hospital Vicente Ferrer que en aquests moments està aturat per manca de pressupost.

Boi Ruiz

Estem plantejant l'atenció al domicili, el reforç de l'atenció primària, entre d'altres per evitar les hospitalitzacions. Això farà revisar les necessitats de llits hospitalaris.


Ruiz també ha assenyalat que 'seria bo' que els operadors dels dos centres hospitalaris que donen servei a Sant Cugat, Mútua Terrassa i Capio, trobessin fórmules de col·laboració per oferir millors serveis a la ciutat. Tot i apuntar en aquesta direcció el conseller ha deixat clar que aquesta decisió correspont a les dues entitats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en l'obertura de la jornada. Conesa refermat la voluntat de la ciutat de formar part i implicar-se en iniciatives que cerquen solucions davant la crisi econòmica per avançar en eficiència i eficàcia.

Mercè Conesa

Volem formar part dels moviments de vanguardia que busquen noves maneres de fer en un moment que replantejar sisitemes i mètodes és molt necessari.


800 professionals de l'àmbit sanitari han participat a la jornada celebrada al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.