El Capio HGC reuneix especialistes en TLP per compartir avenços i experiència


  • Comparteix:

Compartir l'experiència i la recerca sobre el Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) ha estat l'objectiu del 5è Simposi sobre aquesta patologia que organitza el Capio Hospital General de Catalunya (HGC). La trobada ha buscat millorar la diagnosi i el tractament d'un trastorn de personalitat que genera moltes problemàtiques socials perquè els pacients tenen dificultats de regulació emocional. El centre ha acollit aquest divendres i dissabte diferents taules d'experts i tallers formatius.

El Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) és un trastorn que es caracteritza per un escàs control dels impulsos i les emocions i la inestabilitat en les relacions interpersonals i l'autoimatge. La malaltia provoca en molts dels casos problemàtiques socials, ja que els afectats tenen impulsos autodestructius i requereixen d'un tractament molt especialitzat. El director del Servei de Psiquiatria del Capio Hospital General de Catalunya (HGC) i organitzador de la trobada, Miquel Gasol, ha explicat que per això és positiu que els experts en aquest trastorn es reuneixin una vegada l'any per intercanviar coneixements i experiència.

Miquel Gasol

Són pacients amb dificultats de regulació emocional i poden fer-se mal i intentar suïcidar-se. Cal un tractament molt específic i per això és bo que es reuneixin aquí els millors especialistes.


El simposi té, doncs, una doble vessant formativa: en investigació i psicoteràpia. A través de tres taules; sobre infància, adolescència i edat adulta; els investigadors han compartit els seus avençons en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquest trastorn. D'altra banda, quatre tallers interactius han servit per formar els assistents en diferents programes de tractament de la malaltia.

Gasol ha fet un balanç positiu de la resposta que ha rebut la trobada, que ha comptat amb 175 assistents.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.