L'Ajuntament i la Diputació col·laboren per millorar 17 habitatges de gent gran


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa celebrada al Xalet Negre

Moment de la roda de premsa celebrada al Xalet Negre

17 habitatges de gent gran de la ciutat es milloraran aquest any en el marc del programa d'arranjaments en el qual col·laboren la Diputació de Barcelona i la ciutat. Són petites actuacions a llars de persones majors de 65 anys que tenen per objectiu facilitar el dia a dia d'aquestes persones i allargar l'estada al seu habitatge.

És la segona edició d'aquest programa que es va posar en marxa al curs 2009-2010. Sant Cugat ha participat en les dues edicions d'una iniciativa que, a través de petites intervencions, vol facilitar la quotidianitat a persones gran amb dificultats de mobilitat. 17 habitatges santcugatencs se'n beneficiaran, la majoria d'ells ubicats al centre de la ciutat. Són accions que, de mitjana, tenen un cost de 1.500 euros, dels quals 1.200 van a càrrec de la Diputació i els 300 restants de l'Ajuntament. Canviar la banyera per un plat de dutxa és la millora més practicada.

L'alcaldessa i vicepresidenta segona de la Diputació, Mercè Conesa, ha destacat que el programa facilita l'autonomia de la gent gran i allarga l'estada d'aquestes persones a les seves llars ja que guanyen en seguretat i comoditat en el seu dia a dia.

Mercè Conesa

Treient aquestes barres sabem que les persones podran ser més autònomes. A més, així es facilitat que la persona continui visquent al seu barri.


Els treballs a les llars començaran el mes vinent i es preveu que, dos mesos més tard, estiguin enllestits. En aquest sentit, l'alcaldessa ha indicat que el projecte també actua com a estímul econòmic ja que suposarà la contractació de petites empreses que faran les millores.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació, Josep Oliva, ha posat de relleu l'èxit d'aquest programa ja que, ha explicat, un 80% dels beneficiaris asseguren que han notat una gran millora en la seva qualitat de vida.

Josep Oliva

El 80% del beneficiaris han notat una gran millora i el 20% una millora notable. Per tant, l'impacte ha estat el que volíem.


La totalitat del programa té un cost de dos milions d'euros i servirà per actuar en més de 1.150 habitatges de la demarcació. La intenció és que la iniciativa tiri endavant, però Conesa ha alertat de la incertesa que suposa també per a la Diputació la voluntat del govern espanyol de reformar les administracions locals i com això pot afectar la tasca de l'entitat supramunicipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.