La ciutat supera la nevada amb algunes incidències en la mobilitat


Temes relacionats

La neu arriba a Sant Cugat i els districtes (23/feb/13)

Previsió de fred intens, però sense neu (23/feb/13)

La neu provoca diverses incidències a la ciutat (23/feb/13)


  • Comparteix:

La nevada registrada la matinada de divendres a dissabte ha provocat principalment incidències en la mobilitat de la ciutat. Durant les 11 hores que ha durant l'episodi de neu a cotes baixes, que s'ha allargat també durant dissabte al matí, algunes vies de la ciutat han quedat tallades al trànsit. Tot i així, la situació meteorològica no ha produït danys destacables ni ferits.

La neu ha fet acte presència i amb ella les incidències en la mobilitat. L'episodi meteorològic ha obligat a tallar algunes vies, restringir el pas de vehicles i aturar el servei d'autobús de les línies 3, 4 i 5 durant unes hores del matí.

Durant les 11 hores que ha durat la neu al nostre municipi, arribant a agafar, no s'han produït grans danys ni ferits, però ha estat necessària la intervenció dels serveis de municipals i dels voluntaris, a més dels cossos de seguretat, en un operatiu especial. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que les incidències per la nevada no han suposat grans problemes i ha lloat la tasca dels serveis municipals i els voluntaris per procurar que la ciutat funcioni amb normalitat.

Mercè Conesa

No hem tingut moltes incidències. S'han suspès competicions esportives, però crec que tot s'ha desenvolupat amb normalitat.


La principal actuació s'ha desenvolupat a les vies, on ha estat necessari el treball de les màquines llevaneu i de la brigada municipal. De fet, l'episodi de neu ha obligat a tallar durant hores la carretera de la Rabassada i la de Vallvidrera. En aquesta via, a més, s'ha encallat un autobús de línia amb 30 passatgers que han estat traslladats per la Policia Local i Protecció Civil a l'estació de FGC de Valldoreix. L'operatiu també ha actuat al carrer de Sant Josep Oriol, que ha quedat tallat per un cable telefònic que penjava per la neu acumulada. L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) l'ha tallat i s'ha donat avís a l'empresa de telefonia. També s'ha registrat un arbre caigut sobre un cotxe estacionat al carrer d'Argentina. L'ADF ha tallat i retirat l'arbre, de sis metres.

A banda d'aquestes incidències, la circulació s'ha mantingut oberta a l'AP-7 i els Túnels de Vallvidrera, garantint l'accés al municipi. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe també han funcionat amb normalitat i no s'han detectat incidències en els serveis de subministrament.

La normalitat al municipi s'ha recuperat dissabte al migdia, quan han quedat obertes totes les vies i en funcionament tots els serveis.

A la ciutat, l'episodi meteorològic ha deixat tres centímetres de neu de mitjana, que han arribat als 10 a les cotes més altes del municipi.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quiero destacar que yo era uno de los 35 usuarios del autobús N61 que nos quedamos encallados y que tuvimos que ir caminando por la carretera nevando y que cuando nos recogió la policia ya estabamos casi en la rotonda de Valldoreix, ademas a esa hora no habia trenes por lo cual nos quedamos tirados, tendiendo que andar otro buen trozo hasta casa (en mi caso Sant Cugat), un buen servicio hubiese sido primero obligar a los autobuses de linea regulares a dias con prevision así a llevar cadenas y segundo habernos acercado la policia hasta Sant Cugat. Si por 5 cm. de nieve pasa esto, ¿como funcionan en los paises nordicos?. La verdad, lamentable.

Jose Luis Diaz. Enviat el 24/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.