La PAH vol deslliurar les famílies desnonades de les plusvàlues


Temes relacionats

Sant Cugat vol deslliurar de plusvàlues les llars amb dació en pagament (19/feb/13)

La PAH intensificarà la seva lluita i demanarà explicacions a l'Ajuntament (22/ago/12)

L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)


  • Comparteix:

Els membres de la plataforma durant la roda de premsa

Els membres de la plataforma durant la roda de premsa

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat vol que les entitats financeres assumeixin les plusvàlues en els casos de desnonaments, dació en pagament o compra-venda per liquidació del deute hipotecari. El col·lectiu considera que la moció aprovada pel ple ara fa un any, que contempla la suspensió d'aquest impost, es queda curta i per això ha dirigit als partits polítics un text perquè aquests el portin al ple de març. La iniciativa també reclama que sigui l'Ajuntament el que es faci càrrec de les plusvàlues un cop superada la suspensió cautelar en cas que no ho facin els bancs.

La plataforma creu que la moció, aprovada al març de 2012, que promou la suspensió cautelar de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, és a dir, les plusvàlues, ha quedat limitada. L'associació considera que la suspensió no és suficient i insta l'Ajuntament a negociar amb les entitats financeres perquè siguin aquestes les que es facin càrrec d'aquest concepte. A més, apunten que hi ha casos on els bancs condonen el deute mitjançant la compra venda del pis i de la contractació d'un préstec personal.

Això fa, segons la PAH, que els afectats perdin el pis i contreguin un nou deute amb l'entitat financera i, per tant, la seva situació continua sent precària. Per això han remés a les formacions amb presència al ple una moció on es presenten un seguit de mesures per posar remei. El membre de la plataforma Narcís Sánchez explica el doble objectiu de la proposta que vol lliurar les famílies que perden l'habitatge de les plusvàlues i que aquesta protecció s'estengui a les cancel·lacions del deute a través de la venda.

Narcís Sánchez

La moció cobreix la dació en pagament però els bancs estan utilitzant un altre instrument que el text no dóna resposta. A més, volem que les pluvàlues se subvencionin.


El text demana que sigui el consistori el que es faci càrrec del 99'9% d'aquest cost un cop superada la suspenció temporal de dos anys en els casos de famílies amb risc d'exclusió social. A més, reclama que l'administració local no faci tractes amb les entitats que promoguin desnonament i s'aposti d'una manera clara pel lloguer social i donar sortida als habitatges desocupats que hi ha a la ciutat.

En el darrer ple, l'equip de govern va mostrar el desig d'abordar aquesta qüestió però va assenyalar que es trobaven amb dificultats ja que les escriptures notarials no recullen actualment el supòsit de 'dació en pagament'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.