La nova Oficina Local d'Habitatge vol ser una branca més de les polítiques socials


Temes relacionats

L'Oficina Local d'Habitatge estrenarà nova seu (26/feb/13)

Sant Cugat crea l'Observatori de l'Habitatge per analitzar el parc immobiliari ( 6/feb/13)

Sant Cugat necessitarà 1.400 habitatges públics nous en els propers cinc anys (30/mar/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat impulsa l'Oficina Local d'Habitatge per centralitzar els serveis de vivenda a la ciutat / Font: Flickr

Sant Cugat impulsa l'Oficina Local d'Habitatge per centralitzar els serveis de vivenda a la ciutat / Font: Flickr

La nova Oficina Local d'Habitatge (OLH), que estrenarà local el 22 de març, passarà a ser una branca més de les polítiques socials del consistori. Ho ha remarcat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, en una entrevista a Cugat.cat on ha subratllat que, malgrat ser una prioritat, Promusa no impulsa el lloguer perquè l'Estat espanyol ha rebaixat a zero la subvenció i els bancs tampoc no ofereixen ajudes. Amb tot, Grangé ha afirmat que disposaran de pisos de lloguer social a l'àmbit de Serveis Socials per oferir-los a les persones més necessitades en una coordinació amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Creu Roja i Càritas.

El canvi d'ubicació respon al fet que l'Oficina Local d'Habitatge sigui més coneguda per la ciutadania i doni resposta a ciutadans amb algun problema d'habitatge. A més, amb aquest canvi, l'OLH passarà de ser un punt d'informació a ser una branca de les polítiques socials de la ciutat perquè abasti tota la informació necessària per als santcugatencs, tal com ha afirmat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé.

Raül Grangé

El canvi d'ubicació és perquè sigui més accessible, més coneguda. Passa de ser un punt d'informació a ser una branca més de les polítiques socials de la ciutat.


A través de l'Observatori de l'Habitatge s'ha constatat que l'OLH era poc conegut tot i que la gent que la coneixia en feina una bona valoració. Per això, amb aquesta nova seu es vol potenciar la seva visibilitat.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha manifestat que el principal objectiu de Promusa és impulsar promocions de lloguer a la ciutat però que la falta de subvencions per part de les entitats bancàries i de l'estat ho fa inviable.

Raül Grangé

El que nosaltres volem fer és habitatge de lloguer però no ho podem fer perquè ens han tallat totes les vies de finançament. Ens hem de buscar maneres per fer habitatge accessible.


Tot i això, el regidor ha afirmat que buscaran solucions 'creatives' per oferir lloguer a la ciutadania mitjançant convenis o pactes semblants al ja signat amb la promotora Altamira, que va construir una promoció a Can Mates.

En una època on es fan més evidents els problemes que té una part de la ciutadania per mantenir l'habitatge, Grangé ha explicat que a la ciutat el nombre de famílies amb problemes es manté i que tenen coneixement d'una desena. Per això, el consistori impulsarà el lloguer social, que no superaria els 100 euros, en coordinació amb Creu Roja, Càritas i la PAH.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.