Una família de la ciutat aconsegueix una dació en pagament


Temes relacionats

La PAH vol deslliurar les famílies desnonades de les plusvàlues (27/feb/13)

La PAH de Sant Cugat aconsegueix la primera dació en pagament (27/nov/12)


  • Comparteix:

Anterior mobilització a l'oficina d'Unnim-BBVA de Valldoreix

Anterior mobilització a l'oficina d'Unnim-BBVA de Valldoreix

Una família de la ciutat ha aconseguit cancel·lar el seu deute hipotecari amb una dació en pagament total gràcies al suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat. La hipoteca estava contractada amb Unnim-BBVA i després de mesos de negociacions l'entitat ha acceptat les peticions dels hipotecats.

L'acord també inclou la concessió d'un lloguer social però en un altre habitatge propietat de la financera ubicat a Terrassa. Amb tot, la família ha rebutjat aquesta opció ja que la feina la tenen a Sant Cugat i finalment viuran a un habitatge de Cerdanyola trobat pel seu compte. Les converses continuen ja que ara es vol resoldre la qüestió de la plusvàlua que la llei actual obliga a les persones que han deixat l'habitatge a fer-se'n càrrec.

La membre de la plataforma Aïda Soler ha assenyalat a Cugat.cat la importància de l'acompanyament de membres de la plataforma durant el procés, que ha comptat amb la participació de membres de la PAH de Sabadell. Segons Soler, d'aquesta manera les persones afectades reben un millor assessorament i tenen més eines a l'hora de negociar a les entitats financeres.

Aïda Soler

Qualsevol mena de tràmit es fa acompanyat. A vegades, si van sols no se'ls tracta com correspon. D'aquesta manera compten amb gent experimentada.


Actualment, la PAH treballa en cinc casos de famílies santcugatenques que estan en converses amb entitats financeres per trobar fórmules per cancel·lar el préstec hipotecari. Es dóna la circumstància que totes aquestes negociacions són amb Catalunya Caixa.

Aquesta és la segona dació en pagament que aconsegueix la plataforma de la ciutat, després que la primera tingués lloc al novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.