La Regalèssia ja lluirà la rèplica de la bandera de Sant Medir en els seus actes


  • Comparteix:

Acet de lliurament de la bandera / Font: Localpress

Acet de lliurament de la bandera / Font: Localpress

La Penya Regalèssia ja disposa de la rèplica de la bandera de Sant Medir que a partir d'ara lluirà a l'aplec del copatró de la ciutat. La nova bandera s'ha fet mitjançant la tècnica d'estilitizació i ha anant a càrrec de l'empresa Techné amb la participació de Hewlett-Packard (HP), que ha reproduït la figura central de l'emblema. L'original ja s'exposa al Museu del Monestir.

Els assistents a l'acte de lliurament han destacat la qualitat de la nova senyera ja que, a simple vista, no hi han detectat cap diferència respecte de l'original. El responsable de la creació de la nova bandera, Antoni Bargalló, ha explicat que la tècnica utilitzada consisteix en agafar les característiques principals i reproduir-les deixant en un segon pla altres elements.

Antoni Bargalló

Vam estudiar l'original. N'hem fet una reproducció lineal de les formes, li hem donat perspectives. Després hem agafat els trets caracterítics i els hem reproduït.


La Penya Regalèssia ha agraït el treball i n'ha destacat la qualitat. Per al membre de l'entitat Biel Moreras és tot un orgull poder conservar l'original en un espai com el Museu del Monestir i al mateix temps continuar traient la bandera en dates assenyalades.

Biel Moreras

És un veritable goig i satisfacció. Ja podem conservar l'original i ara amb aquesta rèplica ho assegurem.


La rèplica és fruit d'un conveni a tres bandes entre l'entitat, l'Ajuntament i HP. El regidor de Cultura, Xavier Escura, s'ha mostrat satisfet perquè l'entitat disposi d'aquesta bandera i ha volgut destacar la tasca de la Penya Regalèssia en la conservació del patrimoni de la ciutat.

Xavier Escura

És tot un honor per a la ciutat comptar amb aquest grup, dipositari de la tradició de Sant Cugat. A més tenen la voluntat de preservar el patrimoni.


Aquest diumenge la bandera ja lluirà durant l'aplec de Sant Medir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.